Quantcast

Uostamiestyje pradedamas šildymo sezonas

Uostamiestyje jau įjungtas šildymas lopšeliuose, darželiuose, vaikų globos namuose. Gyventojų butuose radiatoriai šilti šią savaitę dar nepradės.

Dėl gyvenamųjų namų šildymo Klaipėdoje žadama spręsti kitą savaitę, nes savaitgalį prognozuojami gerokai šiltesni orai. Termometro stulpeliai turėtų pakilti iki 15–16, o kitą savaitę – ir iki 16–18 laipsnių.

Paprastai šildymas gyventojų butuose įjungiamas, kai tris paras iš eilės vidutinė temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, pastarosiomis dienomis oro temperatūra – arti ribos, kad būtų skelbiama šildymo sezono pradžia.

Tradiciškai anksčiau šilti pradėjo ikimokyklinio ugdymo ir globos įstaigos dėl aukštesnių higienos normų reikalavimų jų patalpose.

"Sulaukėme keleto skambučių iš tų įstaigų vadovų ir įvertinę temperatūrą manome, kad jau laikas. Dėl daugiabučių namų ir mokyklų spręsime kitos savaitės pradžioje. Kiekvieną dieną stebime oro temperatūrą, ji yra artima, bet jau savaitgalį numatomas pagerėjimas – nebus lietaus ir žvarbaus vėjo, pasirodys saulė", – tikino A.Gaižutis.

Šildymui jau paruoštos mokymo įstaigos ir daugiabučiai namai.

Gyventojų prašymų įjungti šildymą jų namuose savivaldybė nesulaukė. Ir nenuostabu – dauguma nori nukelti šildymo sezoną kuo toliau, kad sutaupytų pinigų. Tačiau yra ir tokių, kurių namuose, ypač gyvenančiųjų senuose daugiabučiuose šiuo metu – vos 17 laipsnių, tokiuose butuose kaupiasi drėgmė. Gyventojai baiminasi, kad patalpose atsiras pelėsis.

"Žmonės, jei tik yra toks poreikis, galėtų parodyti iniciatyvą, surinkti parašus, kreiptis į namo administratorių ir daugumos sprendimu daugiabutį galime pradėti šildyti anksčiau. Teisės aktai tai leidžia. Bet paprastai laukiama oficialaus įsakymo", – sakė pašnekovas.  

Tiesa, kai kurių komercinių įstaigų vadovai dar praėjusią savaitę pradėjo šildymo sezoną savo noru.

Anksčiausiai šildymo sezonas uostamiestyje yra pradėtas 2015-aisiais – spalio 9 d.

Šiluma į Vilniaus daugiabučius pradėta tiekti ketvirtadienį. Panevėžys šildymo sezonas startavo antradienį.

Darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose šiuose miestuose šildymas įjungtas praėjusį penktadienį.

Kiti didmiesčiai šildymo sezono gyvenamuosiuose namuose skelbti dar neplanavo.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eu

eu portretas
visi ant tiek bagoti kad 6 menesius is 12 per metus uz silfyma moket .. kainos gi nesveikos kaip ir pati litwa

to Ne Lietuva

to Ne Lietuva  portretas
Ko čia verki driskiau! ...tai jeigu pinigų turi ir tau šalta pasijunk elektrinį pečių ir viskas.....atėjei čia paleista tryda, varguolis :)

Ne Lietuva, o Skurduva

Ne Lietuva, o Skurduva portretas
Visiškų ubagų kraštas, jei net fiziologiškai gyvybiškam poreikiui - šilumai (tai kaip ir pavalgymas, miegas) nebeišgali susimokėti. Negana to, kankina šaldydami kitus, darbščius, netinginius, norinčius gyventi ŽMONIŠKAI. Kodėl aš turiu miegoti su paltu? Kodėl per jus aš turiu sloguoti, kosėti?
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių