Quantcast

Uostamiestyje – KVK tarptautinė savaitė

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 22-26 d. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (KVK) įvyks trečia kasmetinė tarptautinė savaitė, į kurią susirinks virš 30 svečių iš įvairų Europos šalių: Vokietijos, Slovakijos, Vengrijos, Bulgarijos ir kitų. Į KVK tarptautinę savaitę susirinks svečiai iš 14 institucijų.

„Tikimės sulaukti gausaus būrio užsienio svečių ir ilgamečių partnerių bei užmegzti ryšius su naujomis institucijomis. Tuo pačiu paminėsime ir 10 metų Erasmus mobilumo programos gyvavimo jubiliejų. Įvertinsime savo ir kolegų pasiekimus joje“, – sakė Tarptautinių ryšių skyriaus vadovė ir renginio koordinatorė Jūratė Danielienė.

Tarptautinės savaitės metu organizatoriai tikisi užsienio partneriams parodyti jaukų ir savitą Klaipėdos senamiestį, aplankyti Kolegijos socialinius partnerius, apžiūrėti studentų praktinio mokymo bazes. Organizatoriai siekia, kad svečiai aktyviai dalyvautų ateities projektuose, kurie puoštų ir atnaujintų ne tik Klaipėdos valstybinę kolegiją, bet ir patį miestą.

„Norime išsiskirti savo krašto gamtos unikalumu, užsienio svečiams parodysime Nidą, kopsime į Parnidžio kopą. Taip pat pirmadienį turėjome išskirtinę popietę, kurioje mūsų svečiai ragavo tradicinio lietuviško maisto. „Duokim Garo“ nugalėtojas Jonas Kavaliauskas su kolegijos studentais ir folkloro teatro kolektyvu „Aitvaras“ parodys programą, supažindinančią su tradiciniais lietuviškais šokiais, dainomis bei žaidimais“,  - pasakoja J. Danielienė.

Tarptautinį bendradarbiavimą skatina Erasmus+ programa aukštajam mokslui, kuri skirta didinti studentų įsidarbinimo galimybes ir tobulinti gebėjimus tuo prisidedant prie Europos ekonominės pažangos gerinimo; gerinti mokymo ir mokymosi kokybę; įgyvendinti Europos aukštojo mokslo modernizavimo strategiją Programos šalyse ir vystyti Partnerinių šalių potencialą; stiprinti tarptautiškumą; remti Bolonijos procesą ir politinį dialogą su strateginėmis Partnerinėmis šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių