Quantcast

Uostamiestyje – jubiliejinis Klaipėdos laivų paradas

  • Teksto dydis:

Vos po mėnesio, gegužės 18-ąją,  Klaipėda svečius pakvies į jubiliejinį, jau 10-ąjį Laivų paradą, uostamiestyje neoficialiai tituluojamą vasaros šaukliu. Ketvirtadienį startuoja laivų registracija į naktinio parado laivų ir laivelių koloną, ji vyks iki gegužės 13 d.

„Šiemet vyksiantis Klaipėdos laivų paradas per dešimt gražios partnerystės metų, puoselėjamas miesto jūrinės bendruomenės, remiant uosto kompanijoms bei talkinant bendraminčiams, užaugo iki renginio, viliojančio tūkstančius žiūrovų iš visos Lietuvos. Ne veltui jis tituluojamas mažąja jūros švente, nes, klaipėdiečių apklausos duomenis, Klaipėdos laivų paradas populiarumu nusileidžia būtent tik Jūros šventei. Esu įsitikinęs, jog šio renginio tęstinumo garantas – tai tie žmonės, kurie dalyvaudami kuria šventę krante ir tie, kurie puošia jachtas, katerius bei laivus, sveikina susirinkusius krante, skleisdami gerą nuotaiką mariose. Dėkoju visiems mylintiems Klaipėdos laivų paradą už dešimtmetį trunkančią draugystę, kviečiu jungtis prie šios bendruomenės naujus narius ir kartu puoselėti unikalią jūrinę tradiciją“, – sakė Klaipėdos laivų parado idėjos autorius ir jos įgyvendintojas, „Klaipėdos švenčių“ direktorius Romandas Žiubrys.

Jis paragino uostamiesčio laivų ir laivelių – senus jūrų vilkus ir mažiau patyrusius – aktyviai dalyvauti jubiliejiniame laivų parade ir drauge kurti šventę bendruomenei.

Kaip dedikacija Europos jūros dienai gimęs renginys jau 10-ąjį kartą vilios gausybe spalvingų iniciatyvų, kviečiančių išeiti į linksmai šurmuliuojantį miestą, panirti į šventišką atmosferą.  Su šūkiu „Mes kviečiame vasarą!” Klaipėdos laivų parado organizatoriai kvies lankytojus pasinerti į laivybos sezono pradžią žyminčio renginio pramogas, kurie dieną koncentruosis Dangės upės krantinėse ir pačioje upėje, o vakarop persikels į Kruzinių laivų terminalą.

Ryškiausias renginio akcentas – naktinis laivų paradas tradiciškai vyks Kuršių marių akvatorijoje. Jį stebėti žiūrovai galės nuo Kruizinių laivų terminalo krantinių ar per didžiulį lauko ekraną, įrengtą terminale. Laivų paradą tradiciškai vainikuos grandiozinis fejerverkas, kurį uostamiesčiui ir svečiams dovanoja mecenatas – Klaipėdos jūrų krovos kompanijų asociacija.

Po įspūdingo vasaros sezono starto tradiciškai bus išrinkti ir apdovanoti stilingiausiai ir išradingiausiai jubiliejiniam laivų paradui pasipuošę laivai. Jiems atiteks vertingi dar gausesnio rėmėjų būrio įsteigti prizai. Autoritetingos komisijos nariai stebės laivų paradą iš Klaipėdos universiteto burlaivio „Brabander“ ir Kruizinių laivų krantinėje. Publika taip pat bus kviečiama rinkti savo favoritus ir už juos balsuoti internetu.

Organizatoriai akcentuoja, jog pretenduoti į nominacijas – o jų šiemet bus net 10 - galės tik paradui užsiregistravę laivai. Registracijos formą užpildyti galima internete www.laivuparadas.lt. Visi registruoti laivai pasipuoš šių metų laivų parado vėliavėlėmis.

Preliminari Klaipėdos laivų parado renginių programa ir aktuali informacija bei atnaujinimai skelbiami www.laivuparadas.lt ar Klaipėdos laivų parado „Facebook“ paskyroje, susisiekti su organizatoriais galima el-paštu: kapitonas@laivuparadas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves jureivis

buves jureivis portretas
bukit jus visi prakeikti isgamos ,kurie sunaikino toki laivyna,kad jums visiems ,pa/dlos,butu toks galas ,koki jus padaret klaipedos laivams.

.

. portretas
Laivu paradas! :)

P.S.

P.S. portretas
..Увы, в 1990-91 годах Клайпедская Ордена Трудового Красного Знамени База Тралового флота, прекратила свое существование. Флот был частично списан, частично распродан, а оставшиеся суда доживали свой век, пока не были списаны все до единого. Так закончилась история Клайпедской БТФ.....!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių