Quantcast

Uostamiestyje įrengs kačių šėryklas

Beglobės katės – ne tik gyventojų, bet ir miesto valdžios rūpestis. Savivaldybės darbuotojai artimiausiu metu ketina įrengti dešimt šėrimo vietų, pažymėtų specialiaisiais ženklais.

Beglobės katės – ne tik gyventojų, bet ir miesto valdžios rūpestis. Savivaldybės darbuotojai artimiausiu metu ketina įrengti dešimt šėrimo vietų, pažymėtų specialiaisiais ženklais.

Iki rugsėjo 14-osios gyventojai gali teikti siūlymus dėl gyvenamuosiuose kvartaluose atsirasiančių legalių šėryklų.

Įstatymiškai bešeimininkes kates galima šerti tik tam nustatytose vietose. Uostamiestyje iki šiol tai buvo daroma bet kur – po daugiabučių balkonais ar net namų koridoriuose.

Netrukus, esant poreikiui ir užpildžius prašymą, tokių vietų galės atsirasti įvairiose seniūnaitijose.

Kol kas iš savivaldybės lėšų numatyta įrengti dešimt kačių šėryklų visame mieste.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė pasakojo apie savivaldybės užmojus "įteisinti" kačių šėrimą.

"Įstatymas mums nurodo parinkti vietas, kuriose gyventojai galėtų šerti kates. Todėl užsakėme ženklus ir apklausėme seniūnaičius bei valdų administratorius. Jie turi atsiųsti adresus, kur galėtų atsirasti ženklai ir maitinimo vietos. O tvarkyti jas turės patys gyventojai – tai yra valyti dubenėlius, surinkti maisto atliekas ir panašiai", – aiškino L.Jūrevičienė.

Tiesa, pašnekovės žodžiais, šios vietos galimos tik tolėliau nuo namų, kad neerzintų šalia gyvenančiųjų.

"Esant finansinėms galimybėms, ženklų atsiras ir daugiau. Įstatyme pažymėta, kad šeriamos gali būti tik kastruotos katės. Tačiau tai yra žmonių sutarimo ir požiūrio reikalas", – dėstė ji.

Tokia iniciatyva, L.Jūrevičienės žodžiais, gali būti vertinama dvejopai. Mat, kol vieni kates gina, kiti jomis nėra patenkinti.

Pašnekovė užsiminė, kad tokia iniciatyva Šiauliuose nepasitvirtino. Esą patys gyventojai piktavališkai nuvertė ženklus. Buvo baimintasi, kad daugiabučių kiemai netaptų katinų veisyklomis.

"Ir pas mus gali būti tokių atsitikimų, nes šiuo metu dėl kačių vyksta smarki kova", – situaciją apibūdino vyriausioji specialistė.

Pašnekovės teigimu, dešimt ženklų miestui neužteks, esą poreikis – kur kas didesnis: "Iš pradžių išbandysime, o laikas ir praktika parodys. Vietos kačių šėrimui jau daugmaž numatytos".

Tačiau kur tiksliai bus pastatyti pirmieji ženklai, specialistė dar nenurodė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Tegu zmones eina dirbti, tai nereikes mirti is bado

ji

ji portretas
Geriau kaciukus maitinti nei veltedzius .gyvybe kiekviena turi buti saugojama.jei atejo i si pasauli jis yra visu.nebukit savanaudziai kas komentuojat.miegat sociais pilvais nepagalvojat kad katinukas gal alkanutis saltyje miega.jies taip pst gyvi ir serga tokiom ligom kaip persalimai.vidsus ligos.o gyvunelis kaip katinukas nesusiranda maisto.bukit nuosirdus pasaulio gyvybes saugokit

kvailumo

kvailumo portretas
Viršūnė, žmonės miršta iš bado, kai kurie maitinasi iš konteinerių o čia dar mėtomi pinigai kad dvoktų ir veistisi katės - kvailiau sugalvot negala
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių