Quantcast

Uostamiestyje gaudė naktinius pažeidėjus

Kontrolieriai surengė naktinį patikrinimą. Reaguota į gyventojų skundus dėl triukšmo, asmenų, girtaujančių viešose vietose. Patikrinimo metu stebėtasi, kad miestas tamsiuoju paros metu pakankamai ramus. Nepralenkiami pažeidėjai – automobilių vairuotojai.

Į butą tempia atliekas

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais patikrinimą pradėjo penktadienį 19 val. Po miestą jie patruliavo iki 3 val. Patikrinimo metu reaguota į gyventojų skundus.

Pareigūnai apsilankė Debreceno gatvės 59 name. Gautas skundas, kad čia gyvena gyvena vyras, kuris į butą tempia buitines atliekas iš konteinerių. Dėl to laiptinėje nuolat tvyro nemalonus kvapas, kaimynus kankina parazitai. Gyventojai taip pat nurodė, kad buto savininkas nuolat miega laiptinėje tarp aštunto ir devinto aukštų.

Susitikti su atliekas į butą tempiančiu vyru kontrolieriams nepavyko. Pasak kaimynės, vyras grįžta naktį ir miega laiptinėje.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Vigandas Jablonskis atkreipė dėmesį, kad šiame bute yra atjungta elektra ir dujos.

Skundas gautas iš Veterinarijos gatvės 2 namo gyventojų. Klaipėdiečiai piktinosi, kad kaimynas nelegaliai laiko agresyvų šunį, kuris nuolat loja, gyvūno neprižiūri, girtauja.

Pareigūnams paskambinus, viduje pradėjo loti gyvūnas. Šeimininkas duris atvėrė. Vyras tvirtino, nesuprantantis, kodėl kaimynai skundžiasi. Pabrėžė, kad jo šuniukas yra geras.

Klaipėdietis pareigūnams aiškino, kad augintinis registruotas, tačiau dokumentų negalėjo pateikti. Vyras pripažino, kad gyvūnas neskiepytas, kas yra privaloma.

Girtavo ant Jono kalnelio

Gyventojai skundėsi ir nuolatiniu girtavimu Manto gatvės 6A namo kieme. Netoli šios vietos yra vienos mokyklos bendrabutis. Kontrolieriai apsilankė nurodytoje vietoje, tačiau girtaujančių nerado.

Panašiai baigėsi ir apsilankymas skvere, kuris yra tarp Mokyklos, Vyšnių, Aguonų gatvių.

Netoliese gyvenantys klaipėdiečiai taip pat skundėsi, kad vakarais čia renkasi jaunimas ir ne tik girtauti. Taip pat nurodyta, kad įkaušę jie kelia triukšmą. Apsilankę pareigūnai pažeidėjų čia nerado.

„Matyt, visi sužinojo, kad vyks patikrinimas arba kaupiasi Jūros šventei“, – šmaikštavo kontrolieriai.

Girtaujančius jaunuolius pareigūnai rado ant Jono kalnelio. Jų paprašyta išpilti alkoholinius gėrimus.

Stebėjosi naktine ramybe

Kontrolierių dėmesio sulaukė ir naktimis dirbančios kavinės. Dėl vienos, įsikūrusios M.Mažvydo alėjoje, buvo gautas gyventojų skundas. Jie piktinosi įstaigos naktimis keliamu triukšmu.

Klaipėdiečiai nurodė, kad muzika įstaigos lauko terasoje muzika skamba ir po 22 val., o tai draudžiama, klientai lauke aptarnaujami po vidurnakčio, nors įstaigai leidimas šiai veiklai išduotas iki minėtos valandos.

„Patikrinimo metu pažeidimų šioje įstaigoje pažeidimų neužfiksuota. Įstaiga muziką išjungė iki 22 val., o prekybą baigė iki vidurnakčio“, – komentavo V.Jablonskis.

Kontrolieriai taip pat stebėjo, kaip dirba kitos senamiestyje įsikūrusios kavinės, ar paiso taisyklių. Pažeidimų taip pat neužfiksuota. Pasak V.Jablonskio, įstaigos lauko terasoje muziką išjungė iki 22 val. Viduje sėdintys žmonės triukšmo nekėlė, šnekučiavosi ir tiek.

„Net pats nusistebėjau, kad mieste taip ramu tamsiuoju paros metu. Apie 2 val. žmonių iš vis buvo mažai. Daugiau taksi mašinų, laukiančių klientų. Įspėjome kelis taksistus, kad nestovėtų, įjungę automobilių variklius, nes taip kelia triukšmą“, – pasakojo vyriausiais specialistas.

Paliko neleistinose vietose

Stebėta, ar paisoma Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių. Dėmesys skirtas vandens dviračiams.

Žiūrėta, ar paslaugos teikėjai klientams duoda gelbėjimosi liemenes, neplaukioja girti asmenys, laikomasi nustatyto maršruto Danėje, kuris tęsiasi nuo Jono kalnelio iki Pilies tilto.

„Šiandien, kaip tyčia, nebuvo nė vieno girto, norinčio plaukti“, – informavo paslaugos teikėjas.

Patikrinimo metu nepralenkiami pažeidėjai buvo automobilių vairuotojai.

Kontrolieriai užfiksavo 22 neleistinose vietose pastatytus automobilius. Jie buvo palikti Teatro, Tomo, Danės, Puodžių, Sukilėlių gatvėse, Kruizinių laivų terminale. Pažeidėjams gresia nuobaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarybos potvarkiai 2

Tarybos potvarkiai 2 portretas
16. Teikiant paslaugas ar vykdant prekybą: 16.1. naktį draudžiama leisti muziką, groti muzikiniais instrumentais, skleisti garsinę informaciją ar reklamą; 16.2. dienos ir vakaro metu leisti muziką, groti muzikiniais instrumentais galima, netrikdant kitų asmenų rimties. 17. Laisvalaikio veiklos objektuose grojama (leidžiama) muzika, dainavimas ir kitokio pobūdžio triukšmas negali viršyti šiems objektams leidžiamų triukšmo lygių, o triukšmo sklaida gyvenamojoje aplinkoje neturi trikdyti gyventojų rimties“.

Tarybos potvarkiai 1

Tarybos potvarkiai 1 portretas
Klaipėdos miesto triukšmo prevencijos viešose vietose taisykles : 22. Draudžiama: 22.3. tyliosiose viešose zonose, gyvenamųjų namų teritorijose darbo dienomis nuo 21.00 val. iki 7.00 val. bei poilsio ir švenčių dienomis nuo 20.00 iki 9.00 val. vykdyti ūkinę, gamybinę, statybų, remonto, rekonstrukcijos ar kitokią veiklą, kuri trikdytų, neigiamai veiktų žmonių sveikatą, darbą, poilsį arba miego kokybę“.

Architektai

Architektai portretas
Gieda žiūrėti į Mažvydo al. pastatytas bačkas Priešais naktinio klubo Grande. Kur žiūri miesto Architektūros skyrius. Tie lietsargiai - tai piguškė. Neturi pinigu - bando išspausti vašką.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių