Quantcast

Uostamiestyje duris atvėrė Norvegijos Karalystės garbės konsulatas

Klaipėdoje antradienį atidarytas Norvegijos Karalystės garbės konsulatas. Tikimasi, kad jo ir garbės konsulo Mindaugo Petrausko veikla ne tik padės spręsti iš šios šalies atvykusiųjų klausimus, bet ir stiprins Norvegijos, uostamiesčio bei aplinkinių miestų bendradarbiavimą.

Centriniame Klaipėdos terminale oficialiai duris atvėrė Norvegijos Karalystės garbės konsulatas.

Atidarymo renginyje lankęsis Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Dagas Malmeris Halvorsenas džiaugėsi stiprėjančia Lietuvos ir Norvegijos draugyste.

Ambasadorius taip pat pastebėjo, kad uostamiestis Norvegijai svarbus dėl verslo galimybių, uosto veiklos, turizmo sektoriaus.

Viliamasi, jog Kaune dirbantis Norvegijos garbės konsulas Vytautas Valaitis ir Mindaugas Petrauskas, kuriam šios garbingos pareigos patikėtos Klaipėdoje, padės dar labiau stiprinti šalių ryšius bei spręsti iš Norvegijos atvykstantiesiems kylančius klausimus.

Pasveikinti M.Petrausko ir pasidžiaugti konsultato atidarymu atvyko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, aplinkinių miestų valdžios atstovai, V.Valaitis bei saujelė kitų šalių konsulų.

„Konsulato atidarymas pažymi santykių tarp valstybių svarbą, taip pat jų gilumą ir ilgalaikiškumą. Todėl miestui labai svarbu turėti kuo daugiau užsienio šalių konsulatų“, – pastebėjo M.Petrauskas.

Viena iš naujai duris atvėrusio konsulato funkcijų bus stiprinti kultūrinį ir ekonominį uostamiesčio bei Norvegijos bendradarbiavimą. Be to, konsultatas turi ir tam tikrų konsulinių funkcijų – padėti Norvegijos piliečiams, patekusiems į nelaimę ir pan.

M.Petrauskas teigė, jog pradėdamas darbą planuoja geriau susipažinti ne tik su Klaipėda, bet ir su aplinkinių miestų savivaldybėmis, kurios patenka į konsultao veikimo teritoriją.

„Taip pat stengsiuosi pradėti užmegzti kuo daugiau verslo santykių. Ieškosime galimybių tolimesniam kultūriniam bendravimui. Galbūt viena iš sirčių galėtų būti bandymas tarpininkauti tarp miestų sudarant partnerystės sutartis“, – dėstė konsulas.

Tai, jog Klaipėda su Norvegija jau bandė vystyti ryšius įrodo faktas, kad tokio konsulato būta praeityje.

„Konsulatas uostamiestyje buvo atidarytas 1924 m. ir dirbo iki 1939 m., kai Klaipėda buvo aneksuota Vokietijos“, – pastebėjo M.Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai portretas
bus kur protestuoti dėl Baneverdet atimtų Lietuvos vaikų.Kai prireiks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių