Quantcast

Uostamiestyje – dar daugiau prancūziškosios kultūros

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybė ir Prancūzijos ambasada Lietuvoje jau artimiausiu metu planuoja pasirašyti ketinimų protokolą, įtvirtinantį  dar glaudesnį abiejų šalių bendradarbiavimą kultūros srityje. Galimas partnerystės plėtros galimybes penktadienį uostamiesčio rotušėje aptarė meras Vytautas Grubliauskas ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud. 

„Su Prancūzijos ambasados pagalba Klaipėdoje jau šiandien įgyvendinta nemažai  bendrų veiklų, projektų ir kultūrinių iniciatyvų, kurių tik augantis skaičius rodo, kad kokybiškai ir atsakingai partnerystei formalios sutartys nereikalingos. Vis dėlto ketinimų protokolo pasirašymas svarbus bei atsakingas vertybinis žingsnis ir Klaipėdos įsipareigojimas plėsti bendradarbiavimo sričių spektrą, palaikant ir stiprinant ambasados siunčiamus energijos impulsus“, – po susitikimo sakė uostamiesčio meras V.Grubliauskas.

Nors konkretūs bendradarbiavimo pasiūlymai ir projektai dar derinami, susitikimo metu sutarta ir dėl bendros abiejų šalių istorijos aktualizavimo svarbos. Pavyzdžiui, Prancūzijos ambasada pasiūlė Klaipėdoje surengti 1920-1923 m. istorinio laikotarpio, kuomet Klaipėdos kraštas buvo valdomas Prancūzijos, archyvinių dokumentų parodą.

„Klaipėda – išskirtinis, ir man asmeniškai labai brangus, miestas, kuriame aiškiai jaučiamas didelis kultūrinis potencialas, ryški tarptautinės tapatybės dvasia“, – susitikimo metu sakė P.Jeantaud.

Prancūzijos ambasadorius taip pat pasidžiaugė, kad prieš daugiau nei metus duotas pažadas – prancūziškos kultūros dozę uostamiestyje padidinti 50 procentų – duoda rezultatų – prancūzų menininkų darbai uostamiestyje sulaukia vis didesnio gyventojų dėmesio. Tą geriausiai iliustruoja vien perpus išaugęs kino festivalio „Žiemos ekranai“ lankytojų skaičius.

Susitikimo metu ambasadorius taip pat išreiškė stiprų palaikymą Klaipėdos siekiui tapti Europos kultūros sostine 2022 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Sveikinkime Prancūzijos iniciatyvas. Europos Sąjungoje tai vienas ryškiausių būtent Europinės tapatybės įkūnytojų, iš kurio galime pasimokyti vertinti save, savo ypatumus, apsiginti nuo beveidžio vartotojiškumo, sekinančio ir silpninančio pinigų kulto. Turime prisipažinti, kad pinigui lengvai nuviliojant kitur, kaip savastis kol kas nelygioje kovoje tiesiog pralaimime. Negalime laimėti pinigais, jų absoliučiais dydžiais - turime keisti žaidimą, kad turėtume galimybių laimėti. Prancūzija čia gali būti ypatingu pavyzdžiu ir draugu, palaikykime vieni kitus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių