Quantcast

Uostamiestyje atnaujinami mokyklų stadionai

Uostamiestyje atnaujinami mokyklų stadionai. „Vėtrungės“ gimnazijos aikštyne darbai artėja prie pabaigos. Artimiausiu metu remontas prasidės „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos stadione.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pasakojo, kad „Vėtrungės“ gimnazijos aikštyno atnaujinimas finansuojamas pagal Švietimo ir mokslo ministerijos programą.

Praėjusiais metais savivaldybė gavo pranešimą šio stadiono sutvarkymui skirti beveik 232 tūkst. eurų. Nurodyta, kad lėšas įsisavinti reikia per dvejus metus. Viena iš sąlygų buvo, kad savivaldybė prie projekto įgyvendinimo turi prisidėti beveik 58 tūkst. eurų.

E.Jurkevičienė pasakojo, kad sutartis su konkurso laimėtoju Šilalės rajone įsikūrusia bendrove „Kvėdarsta“ pasirašyta praėjusių metų rugsėjį. Darbus pavyko nupirkti pigiau nei skirta lėšų. Jie atsieis šiek tiek per 275,5 tūkst. eurų.

„Įmonė turėjo parengti projektą ir atnaujinti aikštyną. Šiuo metu darbai artėja prie pabaigos. Numatoma, kad jie bus baigti birželį–liepą, anksčiau nei numatyta sutartyje“, – tvirtino vedėja.

Pasak E.Jurkevičienės, už sutaupytas lėšas bus nupirkta 11 lauko treniruoklių. Jie bus įrengti prie stadiono. Treniruokliais galės naudotis tiek mokiniai, tiek aplinkiniai gyventojai. Prašymą įrengti treniruoklius buvo pateikusi pati mokykla.

Artimiausiu metu darbai turėtų prasidėti „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos stadione. Lietuvos futbolo federacija jam skyrė dirbtinę dangą.

„Mūsų užduotis buvo įrengti pagrindus, atlikti kitus atnaujinimo darbus“, – tvirtino vedėja.

E.Jurkevičienė pasakojo, kad konkursą atlikti darbus laimėjo ta pati įmonė – „Kvėdarsta“. Darbai atsieis beveik 299 tūkst. eurų. Sutartis su rangovu pasirašyta sausį. Darbai turi būti atlikti per metus.

„Šiuo metu yra baigiamas derinti techninis projektas. Darbai turėtų prasidėti netrukus. Manome, kad stadionas bus atnaujintas greičiau nei numatyta sutartyje. Rangovas yra patyręs, organizuotas. „Vėtrungės“ gimnazijos stadiono darbai taip pat vyko greičiau“, – pasakojo vedėja.

Apšiurusiais stadionais uostamiestyje skundžiasi ne viena mokykla. E.Jurkevičienė tvirtino, kad tai aktuali problema. Yra planuojama sutvarkyti stadioną esantį Paryžiaus Komunos gatvėje prie Klaipėdos futbolo mokyklos. Juo naudosi dvi gimnazijos.

„Ateityje žiūrėsime. Gal Švietimo ir mokslo ministerija tęs savo programą dėl aikštynų atnaujinimo“, – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Atsiprašau už blogą komentarą .Jau keleta dienų Gedminų 5 stadijone ant takų per išeigines deda juodą gumuiotą dangą. Dabar bus gerai treniruotis.Dėkoju.

Algimantas

Algimantas portretas
Išasfaltavo bėgimo žiedą.Jei nebus uždėta gumuota danga,tai projektus rengė ir prižiūrėjo nesportuojantys debilai. Aš jau 15 metų bėgiojau tarybine šlako danga ir buvo labai gerai.Asfaltu galiu bėgioti ir dviračių takais, ir Girulių taku.Dabar Gedminų stadijone asfaltu važinėjasi tik riedučiaias ir dviračiaias.Eilinį karta grublaiausko valdžia užsidėjo pliusa ir nieko gero.

Vaida

Vaida portretas
Gaila ,kad viena didziausiu Klaipedos mokykla"Verdenes " progimnazija neturi stadiono...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių