Quantcast

Uostamiestis – vis draugiškesnis neįgaliesiems

Smiltynės paplūdimyje įrengtą naują infrastruktūrą įvertinę ir eksperimentą viešajame transporte surengę neįgalieji liko patenkinti. Teigiama, kad Klaipėda negalią turinčiųjų poreikiams – vis labiau pritaikyta.

Uostamiesčio neįgaliųjų atstovai lankėsi Smiltynės paplūdimyje.

Neseniai Mėlynąja vėliava paženklintame pliaže buvo įrengtas specialus takas, kuriuo vežimėliais galima privažiuoti iki jūros.

Taip pat neįgaliesiems pritaikytos persirengimo kabinos, įrengti suoleliai, sudarytos sąlygos pasimėgauti maudynėmis.

„Džiaugiamės, kad paplūdimiai yra pritaikomi ir neįgaliesiems. Maloniai nustebino, kad dabar yra galimybė ir išsimaudyti. Žinoma, norėtųsi, jog taip būtų visuose paplūdimiuose“, – apibendrino Klaipėdos miesto Neįgaliųjų reikalų tarybos pirmininkas Kazys Bagdonas.

Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad bandant įrenginius geranoriškai padėjo ir tuo metu paplūdimyje dirbę gelbėtojai.

Tiesa, pašnekovas pastebėjo, kad nors pajūryje įrengta infrastruktūra ir yra patogi, tačiau paplūdimį pasiekti kebloka – neįgaliojo vežimėliu sunku įveikti įkalnę iki pliažo.

Neįgalieji eksperimentą atliko ir miesto viešajame transporte – vertinta, ar autobusuose yra pandusai, ar vairuotojai padeda patekti į transporto priemonę ir pan.

Toks pats eksperimentas įgyvendintas ir maždaug prieš metus. K.Bagdono teigimu, šiuo metu viešajame transporte situacija – kur kas geresnė.

„Matosi akivaizdus skirtumas. Girdėjome, kad prieš keletą savaičių vairuotojams buvo surengti mokymai“, – dėstė K.Bagdonas.

Pašnekovas teigė, kad daugumos autobusų, kuriuose buvo surengtas eksperimentas, vairuotojai buvo paslaugūs, netruko pastebėti neįgalųjį ir suskubo jam padėti.

Tiesa, vienas vairuotojas esą vis dėlto atsisakė pagelbėti ir atskleidė, kad autobuse nėra neįgaliajam reikiamų įrenginių.

K.Bagdonas pripažino, kad mieste jau yra labai tvarkingų ir neįgaliesiems patogių viešojo transporto priemonių.

Pašnekovo teigimu, ateityje taip pat ketinama bendradarbiauti su įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ ir kartu siekti, kad viešasis transportas taptų vis draugiškesnis neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių