Quantcast

Uostamiestis virto didele bala

Prasidėjus atlydžiui ir dar lyjant, miestas virto didele pelke. Gyventojams nepatogumų sukelia ir tirpstantis ledas.

Laviravo tarp pelkių

Ketvirtadienį ryte kai kurių daugiabučių namų gyventojams teko gerokai pavargti, kol pasiekė kieme stovintį savo automobilį ar gatvę. Nemažai kiemų buvo neišbrendami.

Kituose teko atsargiai laviruoti tarp pelkių ir tirpstančio ledo.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" dispečerinės vadovas Matas Grikšas pasakojo, kad dėl patvinusių kiemų ar gatvių telefono skambučių sulaukta labai daug.

"Laiko dirbti biure nebeturime. Vis vykstame pagalį iškvietimus", – tvirtino vadovas.

Pasak M.Grikšo, pagrindinės potvynių priežastys – apledėjusios lietaus nuotekų šulinių grotelės. Kol ledas nenutirpsta, vanduo negali pasišalinti.

"Važiuojame ir valome lietaus nuotekų šulinius. Jei iškilo tokių problemų, gyventojai turėtų kreiptis į mus", – tvirtino vadovas.

Problema – seni tinklai

Anot M.Grikšo, kita potvynių priežastis – pasenę lietaus nuotekų tinklai.

"Kai buvo klojami lietaus nuotekų tinklai, buvo planuota vienaip, tačiau dabar situacija visiškai kitokia. Iškrenta didesnis kritulių kiekis, o lietaus kanalizacijos vamzdžių diametrai yra per maži. Nors per laiką situacija pastebimai pasikeitė, naujų tinklų mieste atsirado nedaug. Tad tirpstant ledui ir lyjant, krituliai nespėja pasišalinti", – aiškino vadovas.

M.Grikšas pasakojo, kad pagrindinėse gatvėse probleminės vietos išlieka tos pačios, kaip ir anksčiau. Nors mažiau, bet patvinsta Šilutės plentas ties Kauno gatve, Mokyklos gatvė.

"Šilutės plente buvo pastatyta nauja siurblinė. Mokyklos gatvėje – daugiau grotelių. Bet kol nebus pakloti nauji tinklai, tol ir šios vietos tvins", – pasakojo vadovas.

Panašių rūpesčių kyla ir kai kuriuose Taikos prospekto ruožuose.

Imsis darbų

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad įmonė "Klaipėdos vanduo", kuriai dabar yra pavesta lietaus nuotekų tinklų eksploatacija, yra numačiusi juos atnaujinti trijose vietose.

Dar trijose darbų imsis pati savivaldybė. Vyksta viešieji pirkimai.

L.Dūda tvirtino, kad nieko keisto, jei tokiu oru kiemuose ar gatvėse kaupiasi vanduo, – daugiausia rūpesčių sukelia ledas.

"Tai gaivališkas gamtos vyksmas", – konstatavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmyn

pirmyn portretas
Tokia tvarka mūsų mieste. Sniegas – nenuvalytos gatvės.Plikledis – nepabarstyta smėlio. Ištirpo sniegas, balos – vanduo nesubėga. Valio! Dar kartą balsuokime už tą pačią miesto valdžią!

Bartas

Bartas portretas
Nera mieste seimininku.

keleivė

keleivė portretas
Jei kam kyla abejonių, pabandykit nusikelti į Smiltynę...Išlipę iš kelto ilgai ieškosi kaip išeiti, ir sveikinu tuos, kurie neturėdami ,,guminių" nesušlapo kojų..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių