Quantcast

Uostamiestį vėl lankė laineris „Mein Schiff 4“

Šiųmetis kruizinės laivybos sezonas visu greičiu juda pirmyn. Trečiadienį uostamiesčio gatves užtvindė užsieniečių būrys – Klaipėdoje ir vėl viešėjo laineris „Mein Schiff 4“.

Trečiadienį ryte pro Klaipėdos uosto vartus įplaukęs kruizinis laivas „Mein Schiff 4“ uostamiestyje šiemet lankosi ne pirmą kartą.

Žvilgsnius traukiantis laineris atplaukė iš Lenkijos uosto Gdynios ir po viešnagės uostamiestyje pavakarę patraukė Sankt Peterburgo Rusijoje link.

Beveik 300 m ilgio laivas į uostamiestį atplukdė 2 647 turistus bei 1 015 įgulos narių.

Kaip jau tapo įprasta, atvykėlius teatro aikštėje pasitiko liaudies amatų jomarkas. Nemažai turistų įdėmiai apžėjo amatininkų dirbinius, domėjosi šio krašto papročiais, istorija.

Dauguma įspūdingo dydžio laivu atplaukusiųjų – turistai iš Vokietijos, Šveicarijos, Liuksemburgo bei Austrijos.

Nemažai atvykėlių dieną leido vaikštinėdami mieste, tačiau daug jų pasirinko ekskursijas ir po aplinkinius miestus.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro duomenimis, užsieniečiai išvyko į Kuršių neriją, Klaipėdą, Palangą, Šilutės regione esančias Ventę, Mingę, taip pat atvykusieji keliavo į Plateliuose įsikūrusį šaltojo karo muziejų, pramogavo su segvėjais Palangoje.

Į minėtas keliones išvyko daugiau nei 1 600 žmonių. Pažindami šį kraštą turistai praleido beveik visą dieną, į laivą sugrįžo tik pavakarę.

Teigiama, kad šis kruizas vienam asmeniui piniginę paplonina maždaug 2 tūkst. eurų.

„Mein Schiff 4“ vizitas uostamiestyje šiemet – ne paskutinis. Laineris pro Klaipėdos uosto vartus įplaukti dar planuoja liepos pabaigoje, pirmomis rugpjūčio dienomis ir rugsėjo pradžioje.

Šiemet uostamiestyje kruizinis sezonas prasidėjo gegužės 9-ąją ir tęsis iki spalio 5-osios. Per šį laiką savo keliones į Klaipėdą suplanavo pusšimtis laivų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių