Quantcast

Uostamiesčio turgavietės kainas skelbė įvairiai

Trečiadienį baigė galioti prievolė verslininkams paslaugų bei prekių kainas skelbti dviem valiutomis – eurais ir litais. Teigiama, kad uostamiesčio turgavietėse pokyčiai sumaišties nesukėlė.

Trečiadienį baigė galioti prievolė verslininkams paslaugų bei prekių kainas skelbti dviem valiutomis – eurais ir litais. Teigiama, kad uostamiesčio turgavietėse pokyčiai sumaišties nesukėlė.

Pastarosiomis savaitėmis viešojoje erdvėje netrūko tikinimų, kad verslininkai ryšių su senąja valiuta akimirksniu nenutrauks. Kai kurie akcentavo, kad dar kurį laiką ar net iki metų pabaigos kainas skelbs ir senąja, ir naująja valiuta.

Vakar uostamiesčio turgavietėse kainos buvo nurodomos įvairiai. Vienos jų buvo skelbiamos tik eurais, kitos – ir eurais, ir litais.

Senojo turgaus lauko paviljone dauguma prekeivių, siūlančių tik prieskonines žoleles, kainų skelbimo rašytine forma visai atsisakė, o neretas daržovių ar vaisių prekeivis suskubo vadovautis naująja tvarka.

Viena valiuta kainas skelbę prekybininkai patikino, kad daugelis pirkėjų jau spėjo priprasti prie euro ir atsikratė įpročio kainą konvertuoti iš vienos valiutos į kitą.

Tačiau, anot verslininkų, nevienodai skelbiamos kainos esą sumaišties nesukėlė.

„Nei dvi kainos mus gadino, nei dabar kas nors įvyko. Be to, juk turgus ne rašo, o daugiau kalba“, – šmaikštavo Senojo turgaus direktorius Arvydas Gaudiešius.

Vis dėlto pašnekovas pripažino, kad dauguma žmonių kartais dar prisimena litus, bando pirkinių kainas perskaičiuoti, tačiau tai esą – laikina.

„Niekas nekeis tų lapelių tol, kol nepasikeis pačios kainos. Kai pati kaina atitarnaus, tada ir parašys viena valiuta“, – paaiškino A.Gaudiešius.

Pašnekovui antrino ir Naujojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas. Jo teigimu, turgavietėje kainos dviem valiutomis bus skelbiamos dar maždaug mėnesį, mat prekeiviai liepos 1-ąją nesuskubo naujai pažymėti visų siūlomų prekių.

„Negreitai gendančios prekės kiek ilgiau bus žymimos pagal senąją tvarką. Mėsos produktų prekeiviai kainą dviem valiutomis dar laikys apie mėnesį dėl pačių pirkėjų, nes jaučiamas toks poreikis. O žuvų, daržovių kainos pasikeis per savaitę ar dvi“, – dėstė V.Karmanovas.

Turgaviečių vadovai neabejojo, kad pirkėjui paprašius prekybininkai kainą galės konvertuoti ir sumą pranešti žodžiu.


Šiame straipsnyje: turguskainaeuraslitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių