Quantcast

Uostamiesčio teatralams įteiktos „Padėkos kaukės“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Klaipėdos miestas trimis "Padėkos kaukėmis" apdovanojo sėkmingiausiai 2017 m. uostamiestyje kūrusius teatralus ir pagerbė juos už nuopelnus menui.

Geriausiu Klaipėdos "Metų spektakliu" tapo ir "Padėkos kauke" buvo įvertinta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro opera "Į švyturį" (kompozitorė Rita Mačiliūnaitė, libreto autorė Gabrielė Labanauskaitė, režisierė Loreta Vaskova, muzikos vadovas ir dirigentas Vytautas Valys, videoprojekcijų autorius Dmitrijus Sobolevas, scenografė ir kostiumų dailininkė Olga Nikitina).

"Metų choreografo" nominacijoje "Padėkos kaukę" pelnė Aušra Krasauskaitė už choreografiją šokio spektakliui "Karmen" Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

"Padėkos kaukė" už nuopelnus teatro menui įteikta maestro Stasiui Domarkui, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigentui ir ilgamečiam vadovui.

Apdovanojimų ceremonija surengta Klaipėdos dramos teatre.

Pretendentus į "Padėkos kaukes" siūlė miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos ir pavieniai asmenys. Klaipėdos kultūros skyrius šiemet sulaukė 42 pasiūlymų, kurių taip pat pateikė ir teatro ekspertų komisija, pirmiausia išrinkusi 14 nominantų penkiose nominacijose, o iš jų – ir tris laimėtojus.

"Padėkos kaukės" – ypatingos pagarbos ir dėkingumo ženklai Klaipėdos teatralams. Kaip numatyta šio apdovanojimo nuostatuose, kasmet skiriamos ne daugiau kaip trys "Padėkos kaukės".

Kaip paveikslas įrėminta "Padėkos kaukė" – įspūdinga juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais, yra specialus apdovanojimas, kuriuo įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai, tapę teatrinio gyvenimo įvykiais.

2005-aisiais šį apdovanojimą įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Nuo 2012 m. apdovanojimą skiria Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Nuo 2006-ųjų jau įteiktos 34 "Padėkos kaukės".



NAUJAUSI KOMENTARAI

bl

bl portretas
galim pasidžiaugti nors tuo, kad apdovanojimus neįteikinėja Laužikienė. Tai nebūtų norinčių atsiimti.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Manyčiau apdovanojimus turėtų įteikinėti ne vienas ar kitas, vienos ar kitos partijos atstovas, o nepartinis, arba tarkim jauniausias ar vyriausias artistas ar muzikantas ir pan. Gal aš klystu?

Hansas

Hansas portretas
O kodėl ne per Teatro dienos renginį apdovanoti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių