Quantcast

Uostamiesčio senoliams maisto į namus netieks

Senjorai, kuriems sukako 70 ir daugiau metų, artimiausiu laiku karštų pietų į namus dar nesulauks. Uostamiesčio valdininkai kol kas negali leisti sunkiai judantiems bei skurdžiai gyvenantiems pensininkams pristatyti maisto, nes rankas surišo biurokratiniai procesai.

Senjorai, kuriems sukako 70 ir daugiau metų, artimiausiu laiku karštų pietų į namus dar nesulauks. Uostamiesčio valdininkai kol kas negali leisti sunkiai judantiems bei skurdžiai gyvenantiems pensininkams pristatyti maisto, nes rankas surišo biurokratiniai procesai.

Vakar posėdžiavęs Socialinių reikalų komitetas nepritarė Klaipėdos miesto socialinės paramos centro prašymui uostamiesčio 70-mečiams, nepajėgiantiems atvykti pietų į labdaros valgyklą, dar šiltą maistą pristatyti į namus.

Socialinės paramos centro darbuotojai pastebėjo, kad vis daugiau klaipėdiečių, kurie nėra įvardyti, kaip turintys specialiųjų poreikių, dėl senatvės sunkiai pajėgia atvažiuoti papietauti. Dėl šios problemos dar vasaros pabaigoje buvo kreiptasi į savivaldybę.

Centro darbuotojai siūlo didinti žmonių, gaunančių šilto maisto davinius į namus, gretas. Pastebima, jog tokių klaipėdiečių, kuriems valgio transportavimas į namus yra būtinas – nedaug.

Vos septyni senoliai dėl senatvės ir įvairių ligų negali atvykti į labdaros valgyklą. Per mėnesį šių žmonių pajamos siekia tik 700 litų. Valdininkų prašyta leisti jiems maistą atvežti tiesiai į gyvenamąją vietą.

Socialinių reikalų komiteto posėdžio metu paaiškėjo, kad to padaryti neleidžia jau įsibėgėjusios maitinimo labdaros valgykloje paslaugos pirkimo procedūros.

"Kai vyksta procesas, nieko keisti negalime, nebent reikėtų sustabdyti pirkimus ir daryti pakeitimus", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Vis dėlto savivaldybės atstovai tikina, jog senoliams alkti neteks, nes jų maitinimo paslaugą būtų galima perduoti organizacijai "Caritas".

A.Liesytė pastebėjo, kad "Caritas" jau yra pareiškęs norą pavalgydinti tuos, kuriems maisto trūktų labdaros valgykloje. Šiuo metu tereikia peržiūrėti sąrašus žmonių, kuriems tokios paslaugos reikėtų, ir juos nukreipti į minėtą organizaciją.

Tačiau valdininkai neatsisako minties ateityje leisti karštus pietus pristatyti vargstantiems senoliams į namus.

"Amžius nėra jokia nelaimė. Reikėtų įvertinti šiuo metu esančią situaciją ir jeigu finansiškai tai netaptų didele našta, būtų galima tokią paslaugą organizuoti", – sutiko A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybe

Teisybe portretas
Kokia dar problema....seimas,biurokratai ir visis kiti laukia,kad pensininkai,invalidai ir kiti neigalus ir i juos panasus greiciau uzverstu kojas ir paliktu si pasauli,o jie patys ir toliau isliktu,jiems atitektu mirusiuju lesos ,turtai.Kartu su jais klestetu degradai,bomzos,kaleimcikai,ir visos kitos padugnes.Silpni,auksciau pamineti niekam nereikalingi,nes valstybei jie naudos nenesa,tad ju vieta -po zeme.Apie ka ir kalba.

Muta

Muta portretas
Kun tu mun saka?

Muta

Muta portretas
Kun tu mun saka?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių