Quantcast

Uostamiesčio senjorus gąsdina laiptai

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai skundžiasi, kad jiems sunku užlipti laiptais, kurie nuo autobusų stotelės veda į vadinamąją 3-iąją polikliniką. Miestiečiai įsitikinę, kad statiniui nedelsiant būtinas rimtas remontas.

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai skundžiasi, kad jiems sunku užlipti laiptais, kurie nuo autobusų stotelės veda į vadinamąją 3-iąją polikliniką. Miestiečiai įsitikinę, kad statiniui nedelsiant būtinas rimtas remontas.

Neįgali, be lazdos vaikščioti negalinti garbaus amžiaus klaipėdietė tvirtino, kad į Klaipėdos sveikatos priežiūros centrą yra priversta eiti dažnai.

Pasak moters, didžiausiu iššūkiu jai tampa bandymas įveikti laiptus, kurie gydymo įstaigos link veda nuo autobusų stotelės.

„Baisu pažiūrėti, kokie yra tie laiptai. Visi ištrupėję. Neįgaliesiems, kurie nepaeina be lazdos, neįmanoma nulipti ar užlipti. Kodėl niekas neremontuoja tų laiptų?“ – piktinosi moteris.

Sunkiai vaikštanti klaipėdietė tvirtino, kad prieš kelias dienas net nuvirto lipdama pakopomis.

„Nežinau, kaip čia taip išėjo. Griuvau ir susitrenkiau. Einant toliau, poliklinikos link, yra ir kiti laiptai. Tačiau jie – tvarkingi ir jokių bėdų nekelia. Žinoma, sunku lipti, bet tikrai nėra tokio košmaro, kaip įveikti pirmuosius“, – teigė klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad dėl minėtų laiptų skundų praktiškai nebūna. Pasitaikė tik vienas kitas.

„Praėjusiais metais buvome sulaukę vieno. Informavau atsakingas darbuotojas, kad nuvyktų į vietą pažiūrėti. Nuvažiavo, įvertino. Didelės tragedijos nėra. Kur buvo ištrupėjusios vietos, suremontavome. Daugiau ten nieko nepadarysi. Šis skundas yra antrasis“, – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, šie laiptai buvo įrengti prieš 30–40 metų. Šios vietos paversti lygia nepavyks.

„Ką padarysi, kad gydymo įstaiga įsikūrusi ant kalniuko? Vyresnio amžiaus žmonėms apskritai sudėtinga lipti laiptais. Gal jiems geriau pasirinkti kitą maršrutą? Išliptų stotele anksčiau, nereikėtų kopti laiptais. Būna, kad žmonės kojoms susipynus ir lygiame kelyje pargriūva. Sunku kažką pasakyti ar patarti“, – teigė direktorius.

L.Dūda žadėjo vėl paprašyti darbuotojų, kad įvertintų laiptus, o jei prireiks, remontuotų.


Šiame straipsnyje: laiptaiLiudvikas Dūdasenjorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dronė

dronė portretas
Lietuviai labai kantrūs ir nemėgsta skųstis.Pati vaikštau šiais laiptais ir visada einu su baime ir keikiu savivaldybę .Žiemą tai lipu žole,nes nuo laiptų gali nukristi, nes jie nenuvalyti ir slidūs.Baikit duduoti ir tvarkykite tuos laiptus.

Diana Stankaitienė

Diana Stankaitienė portretas
Gerb. Liudvikui Dūdai rekomenduočiau ne darbuotojas siųsti, bet pačiam atvykti. Tiesiog didžiulė nepagarba senjorams ir neįgaliesiems parodyta. Šie laiptai veda į 4 savivaldybės įstaigas, kurių klientai (pacientai) yra senjorai ir neįgalieji, šeimos su vaikais. vasaros metu sudėtinga situacija, o ką čia kalbėti apie žiemą. Tie laiptai tampa puikia čiuožykla... Ne kartą ir ne du prašėme, kad būtų tvarkoma visa teritorija prie pastatų komplekso, Taikos pr. 76, bet tik atsirašinėjama ir nieko nedaroma. Teritorija neapšviesta, laiptai baigę nugriūti, bet kam tai rūpi...

emigr@nt

emigr@nt portretas
Jei butu senjorai, pesti nevaiksciotu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių