Quantcast

Uostamiesčio savivaldybėje – pokyčiai

Vaikų teisių sergėtojai nebebus pavaldūs savivaldybei, kuriai dabar dėl to teks koreguoti savo struktūrą. Tačiau panaikinti bus ne visi Vaiko teisių apsaugos skyriaus etatai.

Šis skyrius savivaldybėje bus panaikintas nuo liepos 1 d. Miesto taryba šiuo klausimu turės pasisakyti ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje.

Dabar savivaldybės struktūrose esantis Vaiko teisių apsaugos skyrius yra tiesiogiai pavaldus savivaldybės administracijos direktoriui.

Nuo liepos 1 d. už vaiko teisių apsaugos politiką atsakys, jos įgyvendinimą koordinuos, šeimos politiką formuos Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Tad tarnyba taps centrine valstybės vaiko teisių apsaugos institucija. Savivaldybėse veiks teritoriniai skyriai.

Atsižvelgiant į savivaldybės struktūros pakeitimus, koreguojamas ir leistinas valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių darbo užmokestį iš savivaldybės biudžeto, pareigybių skaičius. Nuo liepos 1 d. jis mažinamas iki 438,5 pareigybės. Dabar šis skaičius yra 456,5.

Savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriuje yra patvirtintos 22 valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybės.

Vis dėlto naikinant skyrių atsisakoma ne visų etatų. Keturios pareigybės bus paliktos – po du etatus bus įsteigta Socialinių reikalų departamente ir Urbanistinės plėtros departamento Geodezijos ir GIS skyriuje.

Etatų reikia, nes Vaiko teisių apsaugos tarnyba perims ne visas skyriaus funkcijas.

Savivaldybių administracijos turės pareigą organizuoti savo teritorijoje globėjų (rūpintojų) ir įtėvių paiešką, spręsti visus su tuo susijusius klausimus.

Urbanistinės plėtros departamento Geodezijos ir GIS skyriuje papildomų darbuotojų reikia esą dėl atsiradusių naujų funkcijų.

Iš savivaldybės biudžeto šiemet reikės apie 15,3 tūkst., kitąmet – 30,6 tūkst. eurų naujiems darbuotojams išlaikyti. Valstybės biudžeto specialiosios tikslinės dotacijos šiemet sieks beveik 10,4 tūkst., kitąmet – 20,8 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liberalai "duoda"

Liberalai "duoda" portretas
Mieste gyventoju mazeja, klerku Savivaldybeje dideja! Matyt skubama iki rinkimu susitvarkyti?

Rasa

Rasa portretas
Turbūt ne tame esmė,žmogus pensiją gauna ar ne.Svarbu ,kad jo darbo kokybė būtų gera.

Kada

Kada portretas
Kada į poilsį pajudės savivaldybės pensininkai ir pensininkės? Kiek galima vadovaujančiose postuose dešitmečiais dirbti tiems patiems žmonėms, kai pensija jau seniai uždirbta? Kad juos pakeis jaunimas? Kur tos rotacijos? Ar jei tas vietas nusipirkę?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių