Quantcast

Uostamiesčio paplūdimyje nustebino aukso ieškotojas

Pajūryje besiilsinčių žmonių dėmesį patraukė keistuolis, nešinas metalo ieškikliu. Specialia įranga "ginkluotas" vyriškis Girulių paplūdimyje veikiausiai tikėjosi rasti vertingų daiktų.

Susidomėję žmonės stebėjo, kaip galvą į žemę panarinęs vyriškis tyrinėja teritoriją. Pasirodo, tai ne pirmas toks aukso ieškotojas. Esant šiltiems orams, miesto paplūdimiuose jų pasirodo ir daugiau.

Kai kuriems šių keistuolių veikla kelia abejonių.

"Jei pamesčiau auksinę grandinėlę, norėčiau, jog radusieji ją man grąžintų ar perduotų gelbėtojams, o ne "susiurbtų", – svarstė įtartinai į vertingų daiktų ieškotoją žiūrintis klaipėdietis Arnas.

Gelbėtojų teigimu, sezono metu poilsiautojai dažnai pameta brangius daiktus. Todėl iš paplūdimyje rastų auksinių papuošalų neblogai uždirba ne tik vietiniai, bet ir užsieniečiai. Pastarieji, tarp kurių daugiausia – vokiečiai, su metalo ieškikliais keliauja po visą pasaulį.

Anot vieno šios veiklos propaguotojo, didelės sėkmės Baltijos šalyse tikėtis neverta. Esą turtingiausi žmonės ilsisi ne Lietuvos pajūryje, o užsienio kurortuose, pavyzdžiui, prie Viduržemio jūros.

"Tai yra absoliučiai sėkmės reikalas. Vieną dieną įranga fiksuoja tik alaus butelių kamštelius, kitą kartą, žiūrėk, pasiseka ir randi kokį nors auksinį žiedą. Niekada nežinosi", – šypsojosi pašnekovas.

Metalo ieškikliai nėra priskirti prie draudžiamų įsigyti įrenginių. Tačiau juos būtina naudoti pagal paskirtį.

Bet kokią paieškos įrangą galima naudoti tik Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo nustatyta tvarka gavus leidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėgėjas

Mėgėjas portretas
Manau Ievą reikėtų supažindinti su ieškojimo ypatumais :)

Uostamiestietis

Uostamiestietis portretas
Internetas pilnas visokio šlamšto, bet jau dienraštis ar jo tinklaraštis tai jau turėtų labiau save gerbti, ypač kur rašo, kad kažkas yra draudžiama ar leidžiama, kas yra keistuolis. Prieš duodant nuorodas į įstatymus, reikia juos bent perskaityti. Tai ką daro šis "keistuolis" visiškai teisėta, o klaidinti viešose informacijos priemonėse yra neteisėta, nekalbant apie jau apie profesionalizmą.

Hhm

Hhm portretas
Kas čia per nesamonė parašyta: "Bet kokią paieškos įrangą galima naudoti tik Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo nustatyta tvarka gavus leidimą." Nereikia taip nusišnekėti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių