Quantcast

Uostamiesčio narkomanai šaukiasi pagalbos

Klaipėdoje nyksta programa, padedanti atsikratyti priklausomybės nuo narkotikų. Joje dalyvauja vos 10–15 žmonių, kai Vilniuje ir Kaune dešimt kartų daugiau – apie 100.

Dėl nykstančios programos, kurios metu nuo narkotikų priklausantiems asmenims duodamas sintetinis narkotikas metadonas, į savivaldybę kreipėsi nuo narkotikų priklausantys asmenys. Jie baiminosi, kad šios gali išvis nebelikti.

Priežastis, kodėl susiklostė tokia situacija, aiškinosi Narkotikų kontrolės komisija.

„Tai, kad asmenų, kurie dalyvauja programoje, skaičius sumažėjo iki 10–15 žmonių, dar nereiškia, jog Klaipėdoje nėra šios problemos“, – pabrėžė Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas Saulius Liekis.

Tarybos narys atkreipė dėmesį, kad prieš penkerius metus, kai minėta programa tik startavo, dalyvių buvo tiek pat kiek Vilniuje ir Kaune – apie 100.

Klaipėdos priklausomybės ligų centro direktorius Liudas Andrikis teigė, kad viena iš priežasčių, kodėl metadono programa nyksta, – specialistų trūkumas. Su ja dirba tik vienas garbaus amžiaus gydytojas psichiatras. Surasti naujų, jaunų specialistų nepavyksta.

„Specialistų algos nėra didelės, pacientai ne patys maloniausi, dėl to jie renkasi darbui kitas vietas. Nauji specialistai padėtų išspręsti problemą“, – komentavo tarybos narys.

Klaipėdos priklausomybės ligų centras pavaldus ne savivaldybei, o Sveikatos apsaugos ministerijai. Narkotikų kontrolės komisija įstaigai taip pat rekomendavo peržiūrėti metadono programos nuostatus, dozes, nes kai kurios gali būti neveiksmingos.

„Pasiūlėme bendradarbiauti ir su kitų miestų priklausomybės ligų centrais, pasižiūrėti jų gerąją patirtį. Vilniaus įstaiga sėkmingai dirba su šia programa“, – atkreipė dėmesį pirmininkas.

Klaipėdos metadono vartotojai per metus valstybei kainuoja apie 16 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serioga

Serioga portretas
Senai Jau Buvo Laikas UZDARYTI ši Legalu Narkotiku "Versla". Metadonas Skyrtas Abstenencijai ( "Lomkem") Numalšinti,Bet Ne Metu Metais Ji Vartoti.

o man jų

o man jų  portretas
gaila.Žmogus šunį benamį šeria, gaili o čia gi irgi žmonės.Tik per savo kvailumą-lengvabūdiškumą, o gal silpnumą, prisižaidę iki tragedijos.Mūsų ubagiškoje visuomenėje jiems iš viso neįmanomas bent kažkoks gyvenimas.O ką tu Troli darytum patekęs į tokį užburtą ratą?Kur gali klykti, žalotis, maldauti, melstis ar bet ką gali būt pasiryžęs padaryt bet... nieko nepakeisi..Va dabar dar kanapes kažkas iš valdžios viršutinių ešelonų jau stumia įteisinimui..Reiškia tokių bedalių bus tik daugiau

klp

klp portretas
taip, tai problema. Bet vienus narkotikus pakeičiant kitu neišgydys narkomano. Kaip rodo savanorių patirtis, padeda intensyvus darbas. Tai gal pradėkim nuo darbo stovyklų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių