Quantcast

Uostamiesčio mokyklose – daugiau mokinių

Prognozuojama, kad kitais mokslo metais uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau mokinių. Miesto tarybos prašoma patvirtinti didesnį klasių skaičių.

Numatoma, kad 2018–2019 mokslo metais bendrojo ugdymo mokyklose bus sukomplektuotos 725 bendrosios ar netradicinio ugdymo klasės. Šiais metais tokių buvo 713. Taip pat prognozuojama, kad bus 49 specialiosios ar jaunimo klasės. Šis skaičius, palyginti su šiais mokslo metais, nekito.

Teigiama, kad klasių ir mokinių jose skaičius nustatomas pagal optimalias ar maksimalias mokyklų užpildomumo galimybes. Realus skaičius bus patikslintas iki rugsėjo 1 d., atsižvelgus į mokinių priėmimo ir klasių komplektavimo tikrąją situaciją.

Miesto tarybos bus prašoma pakoreguoti ir miesto bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016–2020 m. planą. Tai bus daroma, atsižvelgus į mokyklų bendruomenių pageidavimus ir darbo grupės išvadas.

Dokumente norima numatyti, kad nuo rugsėjo 1 d. Baltijos gimnazijoje pavienėse klasėse būtų pradėta įgyvendinti pagrindinio ugdymo II dalies ir vidurinio su inžineriniu ugdymu programas. Teigiama, kad įstaiga pasirengusi numatomiems pokyčiams.

S.Dacho progimnazijoje nuo rugsėjo 1 d. siūloma numatyti pavienėse klasėse pradėti taikyti novatoriško verslumo ugdymo sampratos elementus. Progimnazija pasirengusi šioms permainoms.

"Versmės" progimnazijoje nuo kitų metų rugsėjo 1 d. raginama pavienėse klasėse pradėti taikyti klasikinio ugdymo sampratos elementus.

Atsižvelgiant į plano pakeitimus, miesto tarybos bus prašoma pakoreguoti aptarnavimo teritorijų bendrojo ugdymo mokykloms priskyrimą.

S.Dacho progimnazijoje novatoriško verslumo ugdymo elementų klasės būtų formuojamos iš jau mokyklai priskirtos aptarnavimo teritorijos. Siekiama užtikrinti centrinėje miesto dalyje gyvenančių vaikų mokymąsi arčiau gyvenamosios vietos.

Į Baltijos gimnazijos inžinerinio ugdymo klases būtų priimami mokiniai iš visos savivaldybės ir kitų savivaldybių teritorijų. Atkreipiamas dėmesys, kad šioje įstaigoje ir aplinkinėse mikrorajono mokyklose yra laisvų vietų.

Norima papildyti aptarnavimo teritorijų sąrašą Maksimo Gorkio, "Verdenės" progimnazijoms ir "Žemynos" gimnazijai. Tokių pokyčių prireikė, nes Mažojo Kaimelio ir Poilsio parko teritorijų nedidelėse gatvelėse, tokiose kaip Aušrinės, Dailės ir Įgulos, anksčiau negyveno mokyklinio amžiaus vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių