Quantcast

Uostamiesčio mokiniai įvertinti testais

Uostamiesčio mokyklos antrus metus iš eilės atlieka standartizuotų testų tyrimą, kuriame dalyvauja ketvirtų ir aštuntų klasių moksleiviai. Balandį prasidėję patikrinimai baigsis jau rytoj.

Standartizuotų testų tikslas – įvertinti mokinių pasiekimus, bendruosius gebėjimus, savijautą ir motyvaciją mokykloje. Testai atspindi ne tik mokinių žinias, bet ir mokyklos klimatą ar jos pridėtinę vertę.

Šiemet standartizuotus testus pildė daugiau ketvirtokų nei pernai (iš viso – 1 414), tačiau mažiau aštuntos klasės moksleivių – 1 401. Pernai atitinkamai 1 361 ir 1 478.

Testais buvo tikrinami ketvirtokų dalykiniai pasiekimai: rašymas, skaitymas, matematika, o šiemet ir pasaulio pažinimas.

Aštuntokams prie išvardytų sričių prisidėjo socialiniai ir gamtos mokslai.

Siekiant išsiaiškinti vaiko savijautą mokykloje, mokiniams, gavusiems tėvų sutikimus, buvo pateikti klausimynai. Per vieną akademinę valandą vaikai turėjo atsakyti į atvirus klausimus iš socialinės srities.

Šiemet testus pildyti atsisakė 100 ketvirtokų ir 78 aštuntokai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Virginijos Kazakauskienės, gauti testo rezultatai miesto mokykloms ir pačiam mokiniui – itin naudingas dalykas.

"Jais nustatoma mokinio savijauta mokykloje, mokymosi motyvacija. Tai svarbu siekiant ugdymo kokybės, gerinant rezultatus ir norint nustatyti stipriąsias bei silpnąsias mokyklų veiklos sritis", – komentavo V.Kazakauskienė.

Balandį prasidėję patikrinimai baigsis penktadienį. Pasak organizatorių, testavimas vyksta sklandžiai. Apdorotus rezultatus rudenį pateiks Nacionalinis egzaminų centras.

"Gauti ir apibendrinti Klaipėdos mokyklų rezultatai bus lyginami su visos šalies rezultatais. Praėjusiais metais Klaipėda atrodė visai neblogai, daugelyje pozicijų lenkėme šalies vidurkį. Kiekviena mokykla ir klasė gaus savo individualią rezultatų ataskaitą, kurioje bus pateiktas kiekvieno vaiko pasiekimų profilis", – aiškino pašnekovė.

Pasak V.Kazakauskienės, pažymys ne visuomet atspindi tikruosius mokinio gebėjimus, todėl šis testas atveria daugiau galimybių jiems išsiaiškinti.

"Klausimynas leidžia sužinoti konkretaus dalyko mokinio gebėjimus, o mokytojas savo ruožtu gali padėti jam siekti geresnių rezultatų visose srityse", – pažymėjo V.Kazakauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių