Quantcast

Uostamiesčio kiemuose – purvo vonios

Lietingi orai ir nedrausmingi vairuotojai uostamiesčio daugiabučių namų kiemus pavertė purvynais. Ant pažliugusių vejų automobilius paliekantys arba jomis važiuojantys gyventojai žaliuosius plotus taip išmaurojo, jog šie dabar primena bekelę.

Kai kurie Klaipėdos daugiabučių namų kiemai pastaruoju metu skęsta purve.

Jau kurį laiką uostamiestyje vyraujant lietingiems orams ir gyventojams savo automobilius rikiuojant ant pažliugusių vejų, šios virto ištisomis balomis, didelių pelkių nestinga ir ten, kur automobilius statyti galima.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patvirtino, jog savivaldybę pasiekia gyventojų skundai dėl kiemus maurojančių nedrausmingų vairuotojų.

V.Valys pastebėjo, kad draudžiama tiek stovėti, tiek važiuoti žaliąja veja.

"Reaguojame į bet kokį skundą", – patikino poskyrio vedėjas ir pridūrė, kad visame mieste užfiksuojami automobilių stovėjimo tvarkos pažeidimai vis dar išlieka populiariausi tarp visų kitų, kuriuos registruoja savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Pašnekovas prisiminė, jog prieš kurį laiką talkininkaujant gyventojams pavyko sučiupti viename miesto daugiabučių kiemų veja riedėjusį vairuotoją. Jis savo kaltę pripažino ir pasižadėjo sutvarkyti išvažinėtą pievelę.

Neleistinai kieme manevruojantį vairuotoją pastebėję gyventojai jį nufilmavo ir informaciją perdavė savivaldybei.

Pasak V.Valio, pasitaiko ir tokių atvejų, kai kieme pristigus automobilių stovėjimo vietų gyventojai jas įsirengia žaliųjų plotų vietose – užpila žvyru.

"Tokių atvejų būna, nors, pagal miesto švaros ir tvarkymo taisykles, savavališkai užpilti žvyru ar kitaip įsirengti automobilių stovėjimo vietas yra draudžiama", – įspėjo poskyrio vedėjas.

Automobilių stovėjimo vietomis vairuotojai paverčia ir vaikų žaidimų aikšteles. Tiesa, automobiliai paliekami jau pasenusiose, prastai tvarkomose žaidimų aikštelėse.

Sulaukiama skundų ir dėl prie pat įėjimų į laiptines statomų automobilių arba netvarkingai paliekamų transporto priemonių, kurios trukdo praeiti ar pravažiuoti kitiems gyventojams.

Viliamasi, kad pietinės miesto dalies daugiabučių namų kiemuose situacija ateityje pagerės, mat tvarkant kiemus planuojama ir automobilių stovėjimo vietų plėtra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
O kur kitus statyt auromobilius... Suprantama, kad daugiabučiai statyti sovietmečiu ir kai jie buvo statomi nebuvo pagalvota apie automobilių didėjantį srautą ne tik Klaipėdos mieste bet ir Lietuvoje. Tai parodo, kokia opi situacija daugiabučių kiemuose yra, vkarais net nesinori važiuot po darbo valandų iš kiemo nes bijau parast automobilio vietą, nes jei prarasi gali tekti statyt ant šaligatvio ne duok Dieve ant vejos... Tai parodo situaciją, kad gal jau reikėtų kiemuose mažint vejos plotą ir iš naujo projektuot miegamųjų rajonų kiemus ir didint automobilių stovėjimo vietų skaičių.

aleksej

aleksej portretas
nu saunoliai beveik nera kur statiti masinos o dar praso nestatiti jei jie neleidzia statiti masinu aikstele tai zmones ir stato ant zolies kitu iseities nera o je skundziasi ir baudar duoda nu saunuliai debilizmas jiem reikia ko gero susimastitiir pinigu ne i kariomene leisti o prasiti pinigu dariti kiemose aiksteles ir visiem bus gerai

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjai ir už tai atsakingi.... Už nubaustų vairuotojų surinktas baudas už netvarkingai paliktus automobilius... Skirkite kiemu plėtrai ir gerbuviui, pamatysim kaip pagerės situacija... o ka dabar darot? NIEKO tik baudžiat...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių