Quantcast

Uostamiesčio gatvės virto scena jauniesiems atlikėjams

Šeštadienį uostamiesčio senamiestis paskendo muzikos garsuose. Nuo ryto miesto gatvėse įsikūrė šimtai muzikantų, kurių pasirodymai keitė vienas kitą.

Iš viso Klaipėdos senamiestyje instrumentų ir balsų stygas virpinti pasiruošė 300 atlikėjų. Šiemet Gatvės muzikos dienos prasidėjo šūkiu „Eat more music“ (angl. „Valgyk daugiau muzikos“).

Tokia idėja buvo raginama prie renginio prisidėti ir vietos prekybininkus. Restoranėlių ir kavinių savininkai muzikantus vaišino kava, siūlė atsigaivinti vandeniu. Kol jaunimas rengė pasirodymus, klausytojai taip pat buvo kviečiami pasivaišinti.

Tarp atlikėjų buvo galima išvysti ir tikrų scenos virtuozų, ir jaunuolių, dar tik nedrąsiai išmėginančių savo jėgas. Tačiau tokią dieną visi šventės dalyviai buvo lygūs – plojimų ir palaikymų sulaukė net ir patys jauniausi jos dalyviai.

Šeštadienį prie Klaipėdos muzikinio teatro laiptų miestiečiams programą padovanojo šio teatro trupė.

Kurpių gatvėje senamiestį muzikos garsuose skandino saksofono meistras Laimonas Urbikas, trimito virtuozas Alamtas Karečka su pianistu Sauliumi Šiaučiuliu. Jiems pritarė gitaristai Vykintas Jasaitis ir Leonardas Bėkša. Mušamuosius kankino Edmundas Federavičius. Šie muzikos grandai davė savotišką šio renginio startą, kurio metu solo atiteko Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui ir jo trimitui.

Net keliose uostamiesčio vietose įsikūrė kapelijos. Tiltų gatvėje praeivius linksmino flamenko šokio fiesta.

Mieste džiazą keitė rokas, o jam netrukdė netoliese skambančio hiphopo garsai. Žiūrovų sulaukė visų muzikos stilių gerbėjai. Atlikėjai pasirodymus tęs iki vėlyvo vakaro.


Šiame straipsnyje: Gatvės muzikos dienaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių