Quantcast

Uostamiesčio darbdaviai ieško darbuotojų

Mieste ant parduotuvių langų vis daugėja skelbimų, ieškančių darbuotojų. Tarp paklausiausių – aptarnavimo srities specialistai.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius Mindaugas Skritulskas išaugusių skelbimų skaičių viešose vietose siejo su sezoniniu darbu.

Darbdaviai vis aktyviau ieško statybininkų, kelininkų, padavėjų, pardavėjų bei kitų aptarnavimo srities darbuotojų.

Direktorius pastebi, kad praėjusių metų gegužę ir šiemet tuo pačiu metu užsiregistruojančių bedarbių būna mažiau nei siūlomų laisvų darbo vietų.

Tad šiuo metu nedarbo lygis uostamiestyje yra mažesnis nei Lietuvos vidurkis. Klaipėdoje jis siekia 8,3 proc., o Lietuvoje – 10,6 proc.

Pasak M.Skritulsko, darbdaviams kartais būna sunku rasti tam tikros srities darbuotojų. Vienų pasigendama dėl emigracijos, darbo specifikos, o kitų nerandama dėl prieštaringų pačių darbdavių keliamų reikalavimų.

Direktorius kaip pavyzdį paminėjo, kad verslininkai pageidauja aptarnavimo srityje dirbančių jaunų žmonių, tačiau nori, jog šie turėtų tam tikrą patirtį. Mat nėra kada jų mokyti, kaip dirbti.

Tačiau retas ieškantis sezoninio darbo jaunuolis turi tokios patirties.

Uosto įmonės darbuotojų neranda dėl šios srities specifikos. Mat dalis jų būna emigravę į užsienį.

Nuolat jaučiamas ir tolimųjų reisų vairuotojų stygius.

Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška mano, kad tam tikros srities specialistų trūkumą lemia ir algos dydis. Per mažas pajamas nurodo ne vienas svetur emigruojantis klaipėdietis.

Todėl jei kvalifikuoti darbuotojai dažniausiai savo atlyginimo dydžiu nesiskundžia, tai nekvalifikuotieji emigraciją pasirenka kaip šios problemos sprendimo būdą.

Tačiau A.Mileška neįžvelgia problemos, kad darbdaviai dėl išaugusios emigracijos gali susidurti su situacija, jog nebus kam dirbti.

Asociacijos vadovo teigimu, verslas prisitaiko – didžiulės įmonės verslą perkelia į kitas šalis, o mažesnės randa kitokių išeičių. Kaip pavyzdį jis paminėjo viename prekybos centre vietoj kasininkių pastatytas savitarnos kasas.


Šiame straipsnyje: darbo rinkanedarbasDarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
trinkitės galvas darbdaviai

aha

aha portretas
Cia dar visko pradzia ateina laikas moketi o ne tyciuotis.....suslaviciai verslininkiukiai.....dar metai ir antri kai reiks jums patiems dirbti o nesukti savo bizniuku......TAUTA JAU SOTI JUSU GUDRYBIU.....

va va

va va portretas
Lai moka 1500 i rankas, o ne 670, atsiras norinciu daug.
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių