Quantcast

UNESCO nori diskusijos dėl Klaipėdos uosto plėtros

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) nori diskusijų, kokį poveikį Kuršių nerijai kelia Klaipėdos uosto plėtra, sako Lietuvos ambasadorius UNESCO Arūnas Gelūnas.

Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) nori diskusijų, kokį poveikį Kuršių nerijai kelia Klaipėdos uosto plėtra, sako Lietuvos ambasadorius UNESCO Arūnas Gelūnas.

Anot jo, rudenį numatomos uosto vadovų ir UNESCO atstovų konsultacijos, kaip harmoningai plėtoti uostą. Ambasadoriaus teigimu, išspręsti šį klausimą yra laiko iki kitąmet Stambule vyksiančios UNESCO Paveldo komiteto sesijos.

„Uosto planai, kalbos apie gilinimą, papildomą plėtrą - pats uostas įsitikinęs, kad viskas yra korektiška, bet mums reikia tos diskusijos“, - sakė ambasadorius.

A.Gelūno teigimu, metų pradžioje Lietuvoje viešėjęs ekspertas UNESCO pateikė išvadas, kuriomis visiškai išsklaidė abejones dėl Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo tariamos žalos ir planų statyti tiltą į Neringą.

„Jeigu atidžiai skaitytume eksperto išvadas, konstatuota, kad tilto statyba tebuvo antis, niekas rimtai nesvarstė, nes nė viena mūsų valstybės institucija nepasakė, kad ji finansuotų ar kad jau kala polius. Laikoma, kad tai subliuškęs reikalas, bent šiandien. SGD terminalas buvo šiokia tokia problema, nes irgi labai arti vertybės, bet ekspertas konstatavo, kad jis visiškai nekenkia, yra pakankamai toli, net spalvos pasirinktos gana nuosaikios, ramios, ne kokia oranžinė, pakankamai estetiškai priderintas, ir konstatuota, kad nekelia grėsmės “, - dėstė jis.

Ambasadorius pažymėjo, kad uostas rodo geranoriškumą kalbėtis, o bandymų diskredituoti Kuršių nerijos Lietuvos pusėje vykdomus projektus kyla iš Rusijos.

„Aišku, esant dabartinei politinei įtampai, būkime atviri, yra ieškoma tam tikrų galimybių kiek įmanoma diskredituoti Lietuvą įvairiais aspektais. Buvo straipsnių, pasisakymų, ambasadorės laiškų, bet daugiau dėl tilto. Patys truputį įsišovėme sau į koją - jeigu būtume mažiau pakeltu tonu prieš savivaldybių rinkimus kalbėję apie tiltą... Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Aš asmeniškai labai džiaugiuosi, kad įvyko ta misija, kad visi pamatė vietoje akivaizdžiai, kaip viskas yra, ir baigėsi diskusijos. Eksperto ataskaitoje yra įvardytas tik Klaipėdos uosto plėtros probleminis aspektas, kad jis neturėtų būti beatodairiškas ir turėtų būti derinami veiksmai. Nei daugiau, nei mažiau. Tiesiog reikia kalbėtis ir derinti “, - sakė A.Gelūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Či

To Či portretas
Ir šitą portalą kgb troliai paskaitinėja? Visų jų vienodas stilius - būdami nacių rusijos tarnautojai, jie visi rašo "mes" - lyg nuo lietuvių. Silpna ta kgb mokykla.

Či

Či portretas
Acha, vėl kalta Rusija:D)..Jeigu realiai pasižiūrėti ką išdarinėja mūsų šalyje nežabojamas verslas, balansuojantis ant kriminaliniu nusikaltimu ribos, tampa visiška aišku, ka toki balaganą reikia nedelsiant stabdyti.Ir ,,uždėti apinasrį".Labai įdomu kokie tie UNESKO ekspertai? Ir iš kur?(ir po kiek?:DDD)Gal galėtų smulkia išdėstyti SDT ,,laikinojo"vamzdžio istoriją su laiminga pabaiga, ar UAB ,,Vakarų krova" užslaptintų kroviniu krovimą?:DDD)..Klounu gauja..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių