Quantcast

Tėvų elgesys stebina: vaikams leidžia nerti į audringą jūrą

Besibaigianti vasara pašykštėjo šiltų ir saulėtų dienų – tokių buvo apie 20. Nors meteorologai žadėjo, kad orais džiugins rugpjūtis, prognozės nepasitvirtino. Tad poilsiautojai į jūrą lenda, ir apniukus dangui, ir siaučiant audrai.

Pirmąsias dvi rugpjūčio savaites Baltijos jūra buvo audringa, o dangus dažniausiai apniukęs. Poilsiautojams teko gaudyti saulės spindulius. Tik šiai pasirodžius suplūsdavo į paplūdimius.

Daugiausia žmonės lankydavosi Pirmosios Melnragės ir Girulių paplūdimiuose.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad poilsiautojai bandė ne tik dar pagauti saulės spindulius, bet ir lindo į audringą jūrą.

„Dar daug žmonių atostogauja. Kai kurie į pajūrį atvykę iš kitų miestų. Jie nori bent kiek pasidžiaugti jūra. Tad, tik nušvitus saulei, skuba į paplūdimius“, – pasakojo pavaduotojas.

Baltijos jūros vandens temperatūra ties Klaipėda siekia 17–18 laipsnių šilumos.

Pasak A.Siakki, blogiausia, kad tėvai nuo pat mažens moko vaikus maudytis jūroje, kabant raudonai – tą daryti draudžiančiai vėliavai.

„Tėvai stovi ant kranto apsirengę, o jų 10–12 metų vaikai maudosi banguotoje jūroje. Mažesni pliuškenasi prie pat kranto. Tėvai ne tik, kad nekreipia dėmesio, bet dar ir skatina. Toks elgesys tikrai nėra tinkamas. Užaugęs vaikas galvos, kad maudytis audringoje jūroje nėra pavojinga“, – įspėjo pavaduotojas.

Audringą jūrą išnaudoja ir banglentininkai, jėgos aitvarų aistruoliai. Pirmieji dažniausiai laiką leidžia Pirmojoje Melnragėje prie molo, antrieji – Giruliuose.

„Ekstremalai vilki specialią aprangą, dėvi gelbėjimosi liemenes. Rūpinasi savo saugumu“, – atkreipė dėmesį pavaduotojas.

A.Siakki tvirtino, kad šią vasarą šiltų ir saulėtų dienų buvo apie 20. Kelios birželio pradžioje, dar tiek pat pirmojo vasaros mėnesio pabaigoje, kelios – liepą.

Meteorologai prognozavo, kad orais džiugins rugpjūtis, tačiau, panašu, kad šilumos nebus.

„Dar liko dvi savaitės. Gal paskutinė bus šiltesnė, tačiau tada žmonės ne apie jūrą galvos. Paprastai paskutinę savaitę žmonės pradeda ruoštis darbams, mokslo metams“, – tvirtino pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sde

sde portretas
Tegul skęsta visi idiotai, kam tai svarbu? Natūrali atranka. Kuo mažiau idiotų tuo geriau. O bepročių vaikai protingais vis vien niekad nebus.

Romas

Romas  portretas
Tokie paskui pirmieji rėkia, kad gerlbėtojai blogai dirba.

...

... portretas
"O kam paskui alimentus mokėt?" - :(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių