Quantcast

Teismas uždraudė Klaipėdos savivaldybei sudaryti baseino statybos sutartį

  • Teksto dydis:

Teismas neleido Klaipėdos miesto savivaldybės administracija sudaryti 15,82 mln. eurų vertės naujo baseino statybos darbų sutartį su koncerno „Icor“ kontroliuojama bendrove „Axis Industries“.

Klaipėdos apygardos teismas, iš dalies tenkinęs koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ prašymą, šią savaitę pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

„Kadangi teismo sprendimas (dėl konkurso dalyvių eilės panaikinimo – BNS) nėra įsiteisėjęs, išlieka tikimybė, jog savivaldybė gali jo nevykdyti ir „Vilmetos“ interesai gali būti pažeisti. Bendrovės prašymas, kaip pagrįstas, tenkintinas iš dalies, uždraudžiant savivaldybei sudaryti pirkimo sutartį su „Axis Industries“. Spręstina, kad uždraudus sudaryti sutartį, pagrindo stabdyti konkurso procedūros nėra“, – rašoma teismo nutartyje.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, savivaldybė pasinaudoti šia galimybe.

Birželio pradžioje Klaipėdos apygardos teismas, iš dalies tenkinęs „Vilmetos“ ieškinį, konstatavo, kad Klaipėdos savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, todėl sudarytą tiekėjų pasiūlymų vertinimo eilę pripažino neteisėta, ją panaikino ir nurodė savivaldybei ją sudaryti iš naujo.

„Axis Industries" konkurso laimėtoja Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė gegužės viduryje. Su ja planuojama pasirašyti 15,82 mln. eurų vertės sutartį. Kas dar dalyvavo konkurse, neskelbiama – nėra užpildyta viešojo pirkimo ataskaita.

Tai ne vieninteliai teismai, kuriuose buvo įstrigęs naujas Klaipėdos baseino darbų pirkimas. Konkursą 50 metrų baseino su sveikatingumo centru statyboms Klaipėdos valdžia paskelbė praėjusių metų liepą. Jame dalyvavusios statybų bendrovės „LitCon“, „Versina“, „Versitus“ ir „Hidrostatyba“ teisme siekė įvairias konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis ir jį nutraukti. Nors 2016-ųjų pradžioje Lietuvos Apeliacinis teismas nusprendė, kad konkurso kvalifikacijos vertinimo mechanizmas yra neobjektyvus ir neatitinka lygiateisiškumo principo, bet pripažino, jog dėl to nėra pagrindo panaikinti visų konkurso sąlygų ar jo rezultatų, nes mechanizmas realiai konkurse pritaikytas nebuvo.

Vyriausybė Klaipėdos baseino projektą yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu ir jau pasirašyta sutartis dėl 7 mln. eurų skyrimo šiam projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Nezinau kodel Klaipedoje vis dygsta darzines, baseinas gerai ir modernus t.t. Nu bet nesuprantu kodel pastatas fasadas turi atrodyt paprastai ir nuobodziai svyturio arena kazkoks gargaras, visi prekybcentrei (dauguma) darzines. Menines estetines vertes nelb yra po 10 metu atrodys kad pastatya pries 30 metu

Šaunu

Šaunu portretas
Vistik po Masiulio vojažo, otkatas nuplaukė. Tegul stato tada, kad miestui vadovaus ne liberalas. Yra daug abejonių.

Cha..

Cha.. portretas
per daug sukti ir gobšūs mulkiai..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių