Quantcast

Teismo sprendimas dėl V. Titovo priesaikos sulaužymo – po 2 savaičių

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas Klaipėdos tarybos prašymu aiškinosi, ar politikas Viačeslavas Titovas savo pasisakymais apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nesulaužė tarybos nario priesaikos. Sprendimas bus skelbiamas lapkričio 26-ąją.

Advokatė: "neleido diskutuoti"

V.Titovas gali prarasti tarybos nario mandatą. Penkių teisėjų kolegija trečiadienį išnagrinėjo politiko bylą ir po pusantros savaitės pateiks galutinę bei neskundžiamą išvadą.

Parodymus teisme davė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, apkaltos komisijos pirmininkas, uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas ir pats V.Titovas.

Sostinėje vykusio teismo metu politikas teigė nesulaužęs priesaikos, tiesiog tinkamai ir sąžiningai atstovavęs savo rinkėjams. Esą keldamas klausimus dėl partizanų vado jis tik dirbo savo darbą.

Atsiprašęs, jei ką nors įžeidė savo pasisakymais, V.Titovas dar kartą akcentavo, kad tenorėjo diskutuoti.

Pasak V.Titovo advokatės Nataljos Fočenkovos, klientas teisme išdėstė savo poziciją ir tiek. Nuo platesnių komentarų moteris susilaikė.

"Finansų ir ekonomikos komitete jam faktiškai neleido diskutuoti svarstoma tema", – atkreipė dėmesį N.Fočenkova.

Nuomonė ar teiginys?

Tam tikrų priekaištų sulaukė ir V.Titovo apkaltos komisija, kuri esą baigė darbą anksčiau, nei planavo, o posėdžiai nebuvo vieši.

Miesto valdžios atstovai tvirtino, jog svarstant klausimą dėl kreipimosi į teismą tarybos darbo reglamentai pažeisti nebuvo – projektas registruotas laiku ir į darbotvarkę įtrauktas tvarkingai.

Nors buvo kviečiamas atvykti, V.Titovas savo paaiškinimus komisijai pateikė raštu.

"Komisijos posėdžiai pačiam V.Titovui ir jo advokatei niekada nebuvo uždari, jie netgi buvo kviečiami atvykti. Komisija nustatė faktus, kurių teisme nei V.Titotas, nei jo advokatė neginčijo ir labiau buvo linkę į procedūras – gal ką nors ne taip padarėme. Tačiau viskas atlikta teisėtai", – pabrėžė A.Šulcas.

Vicemero žodžiais, akivaizdu, kad V.Titovo pasisakymai apie A.Ramanauska-Vanagą yra ne nuomonė, o teiginiai, todėl ir sulaukė tokio didelio ažiotažo.

"Ignoruoja teismų sprendimus"

Rugpjūčio pabaigoje frakcijų atstovai vieningai nutarė, kad yra pagrindo kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu pateikti išvadą, ar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys V.Titovas savo veiksmais sulaužė tarybos nario priesaiką.

Komisija konstatavo, kad Lietuvos partizanų vado atminimą apjuodinęs V.Titovas nepagrįstai remiasi 1957-ųjų Lietuvos TSR Aukščiausiojo teismo baudžiamųjų bylų teisminės kolegijos nuosprendyje nurodytais duomenimis ir ignoruoja kitus priimtus teismų sprendimus.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę A.Ramanausko-Vanago nuopelnai Lietuvai buvo įvertinti, taip pat pripažinta, kad jis buvo neteisėtai represuotas ir nuteistas.

Tarybai pritarus, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas prašymą priėmė.

Jaučiasi persekiojamas

Pats V.Titovas nesutiko laisva valia pasitraukti iš tarybos nario pareigų. Dienraščio žurnalistams jis ne kartą aiškino nieko nežinąs apie 1991-ųjų Lietuvos Respublikos Aukščiausiojo Teismo sprendimą, esą nei V.Titovas, nei jo advokatė neranda šio dokumento internete.

Ką nors įžeisti politikas tikino nė neketinęs, o kalbėdamas apie partizanų vadą rėmėsi sovietų teismo duomenimis ir jaučiasi persekiojamas už savo pareikštą nuomonę.

Jeigu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką, dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą jis netektų įgaliojimų.

Dėl V.Titovo pasisakymų taip pat yra pradėtas ikiteisminis tyrimas Klaipėdos apygardos prokuratūroje pagal Baudžiamojo kodekso 313 straipsnio 2 dalį – dėl mirusiojo atminimo paniekinimo,



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkas

Cirkas portretas
Šalis, kur paprasti banditai ir žudikai tampa didvyriais bando paslepti savo nepilnavertiškuma ir kompleksus ir kažkaip iš nevilties ikasti Rusija( Latvija su Estija su savo vaffen SS paminklais,ta pati Ukraina su OUN UPA ir Bandera), Nors blaiviai mastančiai žmones puikiai žino kas jie tokie buvo ir kam duodavo priesaika karo metais.

čia sena kvaiša niekap nenusiramina

čia sena kvaiša niekap nenusiramina portretas
marazmatikė varo be perstojo tą patį, galvoja daugiau prirašys tai dievulis jai meduolį duos, juk jis viską mato

..ko čia varai

..ko čia varai portretas
tris komentarus iš eilės ir galvoji ka ką nors apgausi?
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių