Quantcast

Teatro aikštė nusidažė mėlyna spalva

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 1-osios vakarą į Klaipėdos Teatro aikštę rinkosi mėlynai pasidabinusių ponių ir džentelmenų „jūra“. „Mėlynosios vakarienės“ metu minėtas Klaipėdos 766-asis gimtadienis bei XXI Tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžia.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (idėjos autorė Jovita Navickaitė-Petrikienė) jau antrus metus miesto bendruomenę bei svečius sukvietė į „Mėlynąją vakarienę“, kurios metu Teatro aikštę užlieja ne tik šventiškai pasipuošę bei linksmai nusiteikę žmonės, bet ir daugybė mėlynomis staltiesėmis užtiestų stalų, vaišių, mėlynų balionų, netikėčiausių stalo dekoracijų ar net užrašytų šūkių.

„Mėlynoji vakarienė“ sulaukė didelio svečių susidomėjimo – pakako vos paskelbti apie registraciją socialiniuose tinkluose ir kone per dieną užsiregistravo maksimalus – 1 300 svečių – skaičius.

„Po kasmet miestą užliejančios Jūros šventės karštinės rugpjūčio 1 d. švenčiamas miesto gimtadienis prašyte prašėsi kitokio formato – šiltos, jaukios, elegantiškos, bendruomenę suburiančios šventės, - pasakojo renginio sumanytoja J. Navickaitė-Petrikienė. – Didelis susidomėjimas „Mėlynąja vakariene“ parodė, jog žmonės noriai tampa šventės dalimi. Mes pasiūlėme vakarienei spalvą ir subūrėme muzikantus, kūrėjus, bet svarbiausia jos dalis – patys miestiečiai.“

Anot Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Jurgitos Skiotytės-Norvaišienės, žmones vilioja ne tik šio teatro muzikantų bei solistų atliekami gražiausi spektaklių kūriniai, bet ir noras bendrauti, susipažinti, švęsti bendruomeniškai.

„Žmonės nori pasijusti bendruomenės nariais. Vienas iš geriausių būdų pasijusti klaipėdiečiu ar bent Klaipėdos simpatiku, dalyvauti „Mėlynojoje vakarienėje“ bei švęsti Klaipėdos miesto gimtadienį kartu. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvui bei, tikiuosi, mūsų gerbėjams tai dviguba šventė. Rugpjūčio 1-oji žymi XXI Tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžią“, - sakė J.Skiotytė-Norvaišienė.

Susirinkusius švęsti sveikino Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas, šmaikščiai juokavo bei į festivalio renginius kvietė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyr. dirigentas Tomas Ambrozaitis.

Susirinkusi „mėlyna“ publika šventė ne tik Klaipėdos miesto gimtadienį: gimtadienius šventė ir čia sėdintys klaipėdiečiai, tad renginio pradžioje gana dažnai vienoje ar kitoje pusėje skambėjo „Su gimimo diena“...

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras dviejų svarbių švenčių proga klausytojams dovanojo dainas iš miuziklų „Boni ir Klaidas“, „Čikaga“, „Mano puikioji ledi“, „Paryžiaus katedra“. Susirinkusieji išgirdo ištraukas iš operetės „Kandidas“, koncerto skirto V.Kernagio atminimui „Teisingos dainos“.

Dainavo ryškiausias Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistų žvaigždynas: Beata Ignatavičiūtė, Mindaugas Rojus, Rokas Spalinskas, Kęstutis Nevulis, Tadas Jakas, Rosana Štemanetian, ,„Esmeraldą“ iš „Paryžiaus katedros“ atliko Edmundas Kučinskas ir kiti.

Pasirodė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Vaikų operos studija, pavasarį susišlavusi daugybę  jauniesiems atlikėjams skirtų konkursų apdovanojimų bei ugdanti būsimąsias šio teatro ar net Lietuvos žvaigždes. Populiarias dainas atliko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro muzikinė instrumentinė grupė, kurioje kaip solistė debiutavo žavioji Monika Longo.

Kaip puikiai gebantis bendrauti su gausia publika sužibėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės vadovas Donatas Bakėjus. Jis publiką mokė šokti sirtakį pagal šokio spektaklį „Graikas Zorba“ ir jau po poros repeticijų visa Teatro aikštė šoko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras  portretas
Tvarka ir Teisingumas partija dabar vadinsis "Mėlynosios vakarienės"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių