Quantcast

Tauralaukio gyventojų tvorų griauti nevers

Kitąmet turėtų startuoti Tauralaukio gatvių rekonstrukcijos antrasis etapas. Jo metu asfalto danga bus paklota septyniose gatvėse. Pėsčiųjų ir dviračių takų teks palaukti ilgiau.

Tarėsi dėl esamos infrastruktūros

Antrojo etapo metu bus rekonstruota daugiau Tauralaukio gatvių nei per pirmąjį.

Asfalto danga bus paklota Klaipėdos gatvės tęsinyje, Virkučių, Vaivorykštės, Lietaus, Griaustinio, Slengių, Rimų gatvės dalyje. Šiuo metu vyksta projektavimo darbai.

Projektuotojai savivaldybės darbuotojams surengė tarpinį pristatymą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad buvo aptarta, kaip elgtis su jau esančia gyvenvietės infrastruktūra, kuri suformuota per daug metų.

Gyventojai yra pasistatę tvoras už savo sklypų ribų. Taip pat kai kurie prie namų įsirengę vietas automobiliams statyti. Į kai kuriuos sklypus veda po dvi įvažas, nors pagal reikalavimus turėtų būtų viena.

"Formaliai gyventojus galėtume įpareigoti nukelti tvoras į savo žemę, panaikinti aikšteles ar įvažas. Tikėtina, kad tokiu atveju neišvengtume nemalonių situacijų. Sutarėme, kad rekonstruojant gatves stengsimės maksimaliai palikti esamą infrastruktūrą, kad gyventojams kiltų kuo mažiau nepatogumų", – tvirtino pavaduotoja.

Projektą vertins ir visuomenė

Kaip ir pirmuoju Tauralaukio gatvių rekonstrukcijos etapu, taip ir antrojo metu pirmiausia bus įrengiamos žaliosios zonos apšvietimui ir ženklams, pats apšvietimas, klojama kelio asfalto danga, sudedami bortai, paruošiamas pagrindas pėsčiųjų ir dviračių takams.

Pastarieji bus įrengiami vėliau. Ne kartą pabrėžtas siekis išasfaltuoti kuo daugiau gatvių.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė atkreipė dėmesį, kad šis projektas – didelis ir sudėtingas.

Kai bus parengtas, jis bus pristatytas visuomenei. Žadama įvertinti ir gyventojų pastabas.

"Tikimės, kad metų pabaigoje gausime statybos leidimą", – vylėsi vedėja.

Koją kiša tinklai

Šiuo metu įgyvendinamas pirmasis Tauralaukio gatvių rekonstrukcijos etapas. Jo metu bus rekonstruojamos šiaurinėje gyvenvietės pusėje esančios Akmenų, Debesų, Smėlio ir dalis Vėjo gatvės. Darbai atsieis 1,670 mln. eurų. Juos atlieka konkursą laimėjusi įmonė "Eurovia Lietuva".

V.Lendraitienė atskleidė, kad darbai šiek tiek strigo. Problemų kilo dėl topografinėse nuotraukose nepažymėtų tinklų. Dalis jų yra ne tose vietose, kur galvota.

"Judame į priekį. Akmenų gatvė jau paruošta asfaltuoti. Vėjo gatvėje pradėti kloti tinklai. Imta kapstytis ir Debesų gatvėje", – pasakojo vedėja.

Su rangovu sutartis buvo pasirašyta balandį. Pagal ją darbai turėtų būti atlikti per 30 mėnesių. Tačiau rangovas buvo nusiteikęs optimistiškai ir žadėjo, kad procesas truks trumpiau – 24 mėnesius.

Šiemet jis planavo atlikti apie 70 proc. visų darbų, išasfaltuoti visas gatves, kad kitais metais liktų sudėti tik paskutinius akcentus.

"Žiūrėsime, kaip viskas seksis", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Kaip gali būti gatvės be šaligatvių? Kaip vaikams pareiti namo? Gal projekto užsakovams ne viskas gerai?

Keista

Keista portretas
Keisti dalykai su ta valstybes žeme-kaip nori taip vartai. Kai vedėmės dujas, tai apskaitos spintą leido statyti tiksliai sklypo ribose ir nė centimetro valstybės žemėje, o pasirodo galima ir kitaip.

Kodel

Kodel portretas
Naikinate progimnaziją Tauralaukyje? Gal galvojat , kad vaikai ant asfaltuotų gatvių galės mokintis?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių