Quantcast

Tarša pietinėje miesto dalyje susirūpino ir ministras

Uostamiestyje lankėsi aplinkos ministras Kęstutis Navickas, kuris su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku aptarė, kokių priemonių imsis siekdami suvaldyti pietinėje miesto dalyje tvyrančią smarvę ir sumažinti oro taršą.

Anot ministro, kovojant su šiomis problemomis, miesto savivaldybei reikalinga pagalba.

"Ne viskas priklauso nuo savivaldybės. Surėmėme pečius ir ieškome sprendimų", – kalbėjo K.Navickas.

Remiantis dabartiniais įstatymais, aplinkosaugos inspektoriai, norėdami ištirti įmonių skleidžiamą taršą ir atlikti planinę patikrą, įmonių vadovus privalo informuoti mažiausiai prieš dvi savaites.

Apie neplaninę patikrą įmonių atstovams taip pat turi būti pranešta iš anksto – dieną prieš vizitą.

"Per šį laikotarpį galima koreguoti technologinius įmonių procesus. Dėl šios priežasties daugeliu atvejų patikrų metu nustatomi netikslūs rezultatai", – kalbėjo K.Navickas.

Vizitas: Klaipėdoje apsilankęs aplinkos ministras K.Navickas domėjosi padidėjusio užterštumo problema. Vytauto Petriko nuotr.

Teisės aktų paketo pataisas planuojama įgyvendinti dar iki Naujųjų metų.

Anot K.Navicko, siekiant suvaldyti taršos ir kvapų problemą, privalu praplėsti ir Visuomenės sveikatos centro specialistų funkcijas.

"Visuomenės sveikatos centro specialistams reikia grąžinti anksčiau vykdytas kontrolės funkcijas, kadangi šiuo metu jos smarkiai apribotos. Tai didžiulė problema, kadangi aplinkos apsaugos inspektoriai gali tikrinti tik ūkio subjektus, o ne individualias patalpas. Tai anksčiau specialistams buvo leidžiama", – kalbėjo aplinkos ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Kaip ir minėjau, kad smirda ne kiekvieną dieną, o tam tikromis dienomis, tarsi atidaromi filtrai ar kažkokios talpyklos, ir tokius debesis paleidžia i dangu, net buvau nufotografavęs naktį rožinės spalvos. Ir tada smarvės koncentracija didžiulė, net Laukininkų g. neįmanoma atidaryti lango. Aš, manau, kad patikrinimas turėtų būti būtent tuo metu, kai realiai yra juntamas kvapas Mogiliovo ir Laukininkų g.. Tada ir pasimatytų reali tarša. O kai yra pranešama, kad atvažiuosim tikrinti ryt ar poryt, tai patys suprantat, apie kokius realius patikrinimo rezultatus galime kalbėti.

jooo

jooo portretas
...smarve buvo pries 40 metu,bent as pamenu..,tada niekas nelojo,dabar tik atsiminet..:D

To a

To a portretas
Mestila kvepia rapsais idijote! šūdo smarvė žmonėms nepatinka.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių