Quantcast

70 metų sulaukęs Šventosios švyturys įsileido smalsuolius

Šeštadienį, Pasaulinę švyturių dieną, paminėtas Šventosios švyturio 70 metų jubiliejus. Šia proga jis atvėrė duris lankytojams. Norinčių pasigrožėti panorama iš viršaus netrūko, tad teko laukti eilėje.

Šventosios švyturio jubiliejaus šventė prasidėjo šeštadienio vidurdienį. Apniukęs dangus ir vis iškrentantis lietus neišgąsdino būrio smalsuolių. Prie švyturio nusidriekė apie šimto žmonių eilė, kurie norėjo apsilankyti viduje ir pasigrožėti Šventosios panorama iš viršaus.

Kantriausieji tvirtino, kad buvo verta laukti. Vaizdai, atsivėrę užlipus į 39 metrų aukštį, atėmė žadą. 

Šventosios švyturio jubiliejaus proga į dangų buvo paleista 70 balandžių. Vyko operos solisto Mindaugo Rojaus koncertas.

Buvo galima sudalyvauti edukacinėje veikloje „Laiškas švyturiui“, pasigrožėti Aido Jurkšto dailės paroda „Tik švyturiai“. Netrūko ir kitų pramogų.

Šventosios švyturys išsiskiria dėl dominuojančios ryškiai raudonos spalvos ir keturbriaunės metalinės konstrukcijos. Tai vienas aukščiausių tokio tipo statinių Lietuvoje. Šventosios švyturio šviesos signalas į jūrą sklinda 17 jūrmylių.

Pasaulinė švyturių diena Lietuvoje paminėta penktą kartą, Šventojoje – antrą. Patekti į švyturius ir jų teritorijas lankytojai gali tik šių švenčių metu. Ta proga švyturius aplanko iki 1,5 tūkst. lankytojų.

„Kartą per metus visi turi progą aplankyti vieną ar kitą švyturį“, – tvirtino vienas iš renginio organizatorių A.Jurkštas. Šventosios švyturio jubiliejaus šventę jis organizavo kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių