Quantcast

Sveikiausios įmonės rinkimams Klaipėdoje – žalia šviesa

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės Klaipėdoje rengiamas Sveikiausios įmonės konkursas. Praėjusią žiemą jo nugalėtojams iškilmingai įteikta autorinė statulėlė – savotiškas „oskaras“ už rūpestį darbuotojų sveikata ir pozityvių idėjų propagavimą. Visgi dalyvauti verta ne tik dėl prizų, bet pirmiausiai – dėl sveikatos patikrinimų, galimybės prasminga forma garsinti savo įmonės vardą bei prisidėti prie Sveiko miesto kūrimo.

Registruos beveik mėnesį

Šaunia tradicija tampantį konkursą organizuoja Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras. Dalyvauti jame gali visos uostamiesčio bendrovės, organizacijos, jų filialai, padaliniai ar atskiri skyriai. Įmonių registracija vykdoma rugsėjo 5−26 d.

„Pernai sulaukėme 30 dalyvių paraiškų. Šiose įmonėse sveikatą pasitikrino 808 darbuotojai, daugelis jų taip pat buvo supažindinti su galimybėmis nemokamai dalyvauti valstybės vykdomose prevencinėse programose. Tikimės, kad šiemet pretendentų gretos bus dar gausesnės – kviečiame aktyviai jungtis tiek praėjusių metų dalyvius, tiek naujas įmones!“, − ragino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Domėjimąsi savo sveikata ir sveikas iniciatyvas įmonėse skatinančio konkurso eiga susideda iš kelių etapų. Vienas svarbiausių – darbuotojų sveikatos patikrinimai, kurie bus atliekami nuo rugsėjo 29 iki gruodžio 12 d. Tuo pačiu metu ketinama atlikti ir anketinę vadovų apklausą. Sveikiausia įmonė bus išrinkta ir apdovanota kitų metų pradžioje.

Specialistai patys vyks į įmones

Įmonių vadovams verta turėti omenyje, jog visuomenės sveikatos biuro siūlomi sveikatos patikrinimai darbuotojams atliekami nemokamai. Be to, specialistai atvyksta į vietą iš anksto suderintu, patogiausiu laiku. Įmonėse, kaip ir pernai, bus matuojamas kraujospūdis, cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje, atliekami kūno sudėties tyrimai. Taip pat specialistai darbuotojams gali suteikti aktualią informaciją apie galimybę nemokamai dalyvauti valstybės vykdomose prevencinėse programose. Jei personalui nėra galimybės išklausyti paskaitos, galima atlikti tik tyrimus.

Pernai jie parodė, kad per didelio kraujospūdžio problemų turėjo beveik kas antras darbuotojas, per dažnas pulsas buvo nustatytas trečdaliui sveikatą pasitikrinusių žmonių.

Patikrinimų metu bendrojo cholesterolio kiekio padidėjimas kraujyje buvo nustatytas kas antram darbuotojui, kas ketvirto gliukozės kiekis kraujyje viršijo normas.

Būti sveikiems tiesiog naudinga!

Sveikos įmonės pranašumus nesunku pamatuoti pinigais. Mokslininkai teigia, jog kiekvienas euras (JAV doleris), investuotas į sveikatos stiprinimą darbe, grąžina nuo 2,5 iki 4,8 euro (dolerių), o nedarbingų dienų skaičių sumažina net 12–36 proc.

Sveikiausios įmonės rinkimų idėja neatsitiktinai subrendo Klaipėdoje. Ji vienintelė Lietuvoje nuo 2011 m. priklauso Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos sveikų miestų tinklui. Sveikiausios įmonės rinkimai suteikia miestiečiams papildomą impulsą prisidėti prie Sveiko miesto kūrimo ir augimo.

Pernai Sveikiausia įmone Klaipėdoje tapo transporto ir logistikos bendrovė „Arijus“. Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyko Klaipėdos universiteto Mažojoje Auloje, dalyvaujant renginio globėjui Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui, Sveikatos apsaugos ministerijos ir PSO atstovams.

Įmonių vadovų ar atstovų teikiamas konkurso paraiškas registruoja visuomenės sveikatos specialistas Marius Beivydas el. p.  marius@sveikatosbiuras.lt. Laiške būtina nurodyti įmonės pavadinimą, atsakingo asmens, su kuriuo derinamas specialistų atvykimas, kontaktus (fiksuotąjį ir mobilujį tel. nr., el. paštą).

Tel. nr. (8 46) 234067, mob. +370 (612) 30 179.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių