Quantcast

Svarstys Tiltų gatvės likimą

Nuo rugsėjo 1-osios Tiltų gatvė gali būti užverta automobilių vairuotojams. Galutinis sprendimas dar nėra priimtas. Apsispręsti žadama artimiausiu metu.

Nuo rugsėjo 1-osios Tiltų gatvė gali būti užverta automobilių vairuotojams. Galutinis sprendimas dar nėra priimtas. Apsispręsti žadama artimiausiu metu.

Kilo daug diskusijų

Automobiliams Tiltų gatvė iš dalies buvo atverta birželio pradžioje. Tokiu būdu, remontuojant Pilies tiltą, siekta palengvinti susisiekimą iš šiaurinės miesto dalies į pietinę.

Mašinoms leidžiama važiuoti dešiniąja Tiltų gatvės eismo juosta nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės nuo 10 iki 16 val. Sankryžoje vairuotojai turi pasukti į dešinę ir toliau važiuoti Turgaus gatve. Tada Teatro gatvėje pasukus kairėn į Žvejų gatvę, toliau į pietinę miesto pusę išvažiuoti Pilies gatve.
Planuota, kad ši eismo schema galios iki rugsėjo 1 dienos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas tvirtino, kad kol kas sunku pasakyti, ar automobiliams iš dalies Tiltų gatvė bus atverta ir toliau.

„Neseniai buvo surinkta darbo grupė, kuri kontroliuoja ir eismą, ir Pilies tilto remontą. Dėl šio klausimo buvo daug nuomonių. Vieni siūlė pratęsti dabartinės eismo schemos galiojimą, kiti tam priešinosi. Atkreiptas dėmesys, kad yra labai daug pažeidėjų, kurie nesilaiko tvarkos. Jie kerta visą Tiltų gatvę ar važiuoja ja neleistinu laiku“, – pasakojo pavaduotojas.

Kenčia viešasis transportas

Kaip bus toliau organizuojamas eismas Tiltų gatve, spręs Saugaus eismo komisija. Jos posėdis bus organizuojamas šią savaitę arba kitos pradžioje.

„Tada viską iki galo apsvarstysime ir pateiksime rekomendacijas“, – tvirtino pavaduotojas.

Pasak A.Michailovo, gali būti ir taip, kad pirmosiomis rugsėjo dienomis automobiliams bus leista važiuoti Tiltų gatve, kaip ir dabar. Specialistai stebės situaciją, kiek nuo grafikų atsilieka viešasis transportas.

„Būtent jis ir yra prioritetas. Viešasis transportas turi dirbti normaliai. Vasaros sezono metu dėl didesnio eismo Tiltų gatvėje jis atsilikdavo apie penkias minutes. Nuo rugsėjo keleivių miesto autobusuose padaugės. Į mokyklas grįš mokiniai, į universitetus – studentai“, – komentavo pavaduotojas.

Nori stiprinti kontrolę

A.Michailovas tikino, kad ketinama susitikti ir su policijos atstovais. Bus svarstoma, kaip Tiltų gatvėje užtikrinti didesnę kontrolę.

„Niekas nenori uždaryti Tiltų gatvės, tačiau, jei nuo grafikų atsiliks viešasis transportas, būsime priversti tai padaryti. Kol kas sunku prognozuoti, koks bus galutinis sprendimas“, – tvirtino pavaduotojas.

Iki birželio pradžios Tiltų gatve buvo leidžiama važiuoti viešajam transportui, taksi, motociklininkams, specialiajam transportui. Buvo numatyta, kad taip eismas šioje arterijoje bus organizuojamas ir po rugsėjo 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abejoju

Abejoju portretas
kad viešasis transportas vasaros sezono metu dėl didesnio eismo Tiltų gatvėje atsilikdavo apie penkias minutes. Kur jisai ten tiek gali užtrukti papildomai?

Taksistas

Taksistas portretas
Statykit policijos ekipažą ir surinksit baudų visiems metams.Po tūkstantį mašinų į dieną garantuotai pažeidžia.O taksi uždrauskit-biznis bus geresnis

Alekui

Alekui portretas
Kam atiduoti tiems, kurių near. Ką ten galima veikti, juk near jokio traukos centro ir jo nebus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių