Quantcast

Svarsto, ar į senąjį Klaipėdos policijos pastatą perkelti teismus

Klaipėdiečiams laukiant, kada buvęs policijos pastatas bus perduotas kultūros reikmėms, Vyriausybės kanceliarija svarsto, ar šiame pastate nebūtų galima įkurdinti miesto teismų.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS sakė, kad sprendimas turėtų būti priimtas per lapkritį.

„Turime imperatyvią tvarką, kad prieš perduodant bet kokį nekilnojamąjį turtą savivaldybėms, objektas turi būti pripažintas kaip nereikalingas valstybės funkcijoms vykdyti. Ir štai mes čia susidūrėme su teismų patalpų problema Klaipėdoje“, – sakė Vyriausybės kancleris.

Pasak jo, Klaipėdos apygardos teismas jau daug metų glaudžiasi pernelyg mažose ir jo funkcijoms nepritaikytose patalpose. Nėra išspręstas ir Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų patalpų klausimas.

Vyriausybės kanceliarija prašė Turto banką įvertinti galimybę pritaikyti teismams buvusias policijos patalpas. Pasak A. Stončaičio, sulaukta atsakymo, kad statyti naują pastatą visada geriau nei pritaikyti senąjį.

Klaipėdos apygardos teismui naujo pastato statyboms suteiktas sklypas, tačiau, pasak kanclerio, jis yra nepatogioje vietoje, statybos jame gali būti gana brangios ir viršyti 10 mln. eurų. Kitų vietų teismų pastatui rasti nepavyksta, tinkamų patalpų pasiūlyti negali ir privatūs nekilnojamojo turto savininkai.

Klaipėdos policijos pastato pritaikymas teismui, kanclerio žiniomis, galėtų kainuoti apie 8 mln. eurų.

„Jūros g. 1 teismams būtų dislokacija labai gera visomis prasmėmis, taip pat ir pasiekiamumo“, – pridūrė kancleris.

Senasis policijos pastatas nuo 2015 metų stovi apleistas, jame dažnai rinkdavosi benamiai, čia yra kilęs ne vienas gaisras.

Senojo policijos pastato kompleksą uostamiesčio centre anksčiau bandyta parduoti už kelis milijonus eurų, tačiau pirkėjų neatsirado.

Šio pastato perėmimo nuo pernai siekia Klaipėdos savivaldybė, norinti čia įkurti meno erdvę.

Daugiau nei 300 kultūros bendruomenės atstovų savivaldybei pasiūlė pastate įrengti renginių erdves, muziejus, galerijas, jaunimo kultūrinių iniciatyvų inkubatorių, autorinių darbų parduotuvėles, kavinę, muzikos klubą, teikti išskirtinio apgyvendinimo paslaugas.

Didžiulis 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksas laikomas svarbiausiu Naujosios Uosto gatvės senosios architektūros akcentu. Kultūros paveldo registre jis nurodytas kaip teismo rūmų ir kalėjimo pastatas, jo ištakos siekia 1857 metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Nuo kalbų - prie darbų . Klaipėdoje labai ilgai svarstoma , kalbama , rašoma , giriamasi , o dirbama mažai . Pritariu idėjai pastatą atiduoti teismams . Tik ne menininkams .

Klp free city!

Klp free city! portretas
Teismui ne!!!!! Tik gasdins miestecius savo ziaurumu!!! :((((

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
DDėl savo praeities teimams pastatas tikrai netinkamas.Tai carizmą primenantis statinys.Nemanau,kad klaipėdiečiai garbina rusų carus ir tebėra baudžiauninkų mentaliteto.Kam prisiminti tamsiausius rusų okupacijos laikus ir garbinti vergovę.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių