Quantcast

Sutiko perimti Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos patalpas

Klaipėdos miesto taryba pritarė patalpų, kuriose anksčiau veikė Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos skyrius. Dar nėra aišku, kam jos bus panaudotos.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos padalinys anksčiau buvo įsikūręs pastato K.Donelaičio g. 3 pirmame aukšte esančiose patalpose.

Prieš kiek daugiau nei trejus metus įstaiga persikraustė į naują pastatą Šilutės plente.

Gegužės pabaigoje uostamiesčio savivaldybė sulaukė Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos siūlymo perimti minėtas patalpas. Buvo parengtas sprendimo projektas dėl sutikimo tą padaryti.

Manoma, kad šios patalpos galėtų būtų panaudotos savarankiškoms savivaldybės funkcijoms vykdyti – socialinių paslaugų planavimui ir teikimui, tokią veiklą vykdančių įstaigų steigimui, išlaikymui ir bendradarbiavimui su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Tačiau galutinio sprendimo, kas galėtų įsikurti minėtose patalpose, dar nėra priimta. Be to, nėra dar aišku, ar savivaldybei tikrai bus perduotas šis nekilnojamas turtas. Tą spręs Vyriausybė, nes patalpos yra valstybės turtas.

Dabar šias patalpas pagal panaudos sutartį valdo asociacija „Klaipėdos samariečių bendrija“. Pastarosios jai perduotos iki 2025 m. vasario 17 d.

Patalpos savivaldybei būtų perduodamos su galiojančia panaudos sutartimi. Perėmus patalpas, ji turėtų spręsti, ką daryti su įsikūrusia organizacija – ar leistų jai toliau veikti šiose patalpose, ar surastų kitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Būtų puiku šias patalpas skirti visuomeninėms bei politinėms organizacijoms..,perkeliant jas iš įvairių miesto savivaldybės patalpų ar pastatų.Atsilaisvintų nemažai patalpų,kurios šiuo metu kartais ,,neįsipaišo" nei į tos vietovės aplinką,nei į tos vietovės charakteristiką.Gal ir partijos kartais susiniveliuotų,suartėtų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių