Quantcast

Suremontuos duobių išvagotą kelią

Uostamiestyje bus sutvarkytas kelias, vedantis prie kelių švietimo ir socialinių įstaigų. Bus pasirūpinta ne tik važiuojamąja dalimi, bet ir įrengti pėsčiųjų bei dviračių takai, daugiau stovėjimo vietų automobiliams.

Miesto valdžia ieško, kas atnaujins privažiuojamąjį kelią nuo Naikupės gatvės iki Taikos prospekto 66A sklypo pradžios ir parengs techninį projektą.

Pasiūlymus konkursui įmonės gali teikti iki vasario 6 d. Bus vertinama mažiausia kaina.

Privažiuojamojo kelio prie Taikos prospekto 68 pastato, kuriame įsikūrusi "Gilijos" pradinė mokykla ir vaikų globos namai "Rytas", būklė – išties prasta.

Tam tikruose ruožuose nėra pėsčiųjų ir dviračių tako. Prie Darbo biržos ir Vydūno gimnazijos išminti takai žolėje. Kai kur pėsčiųjų ir dviračių takų danga yra visiškai ištrupėjusi, išardyta medžių šaknų.

Kelias bus pratęstas iki Taikos prospekto 66C sklypo šiaurinės ribos, kad vairuotojai galėtų tiesiai išvažiuoti į Baltijos prospektą.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad bus įrengta ir daugiau stovėjimo vietų automobiliams.

"Pastarosiomis galės naudotis įstaigų klientai, vaikus atvežę tėvai", – tvirtino vedėjas.

Viena priežasčių, kodėl apsispręsta atnaujinti minėtą kelią, – vaikų lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcija. Norėta, kad tėvams būtų patogiau privažiuoti prie įstaigos, būtų vietų pasistatyti automobilius.

V.Švedas atkreipė dėmesį, kad ateityje netoli Žvejų rūmų bus įrengtas sakurų parkas. Šiemet bus rengiamas jo projektas. Tad atnaujintas kelias bus patogus ir šios erdvės lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALBERTAS

ALBERTAS portretas
Nejaugi tikrai žadama tvarkyti tokį užmirštą rajoną. Puiku būtų jei tai tiesa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių