Quantcast

Supykdė įžūlūs vairuotojai: kas svarbiau – žmogus ar automobilis?

Kas svarbiau – žmogus ar automobilis? Toks klausimas kilo viduryje dienos senamiestyje vaikštinėjusiems klaipėdiečiams. Pėsčiuosius pribloškė vairuotojų įžūlumas.

Įpykusi klaipėdietė nufotografavo ties Teatro g. 7-uoju namu pėsčiųjų taką visiškai užtvėrusį "Mercedes-Benz" automobilį.

Jo vairuotojas veikiausiai neišvengs ir piniginės baudos.

Ketvirtadienio popietę pažeidėjo mašiną užfiksavusi moteris stebėjosi, kodėl vieni žmonės jaučiasi viršesniais už kitus.

"Pilnas miestas svečių, praeiti – neįmanoma. Ir nė mažiausio tarpelio žmonėms nepalikta. Gal paviešinus vairuotojas susimąstys", – vylėsi pašnekovė.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė, kad vairuotoją galima nesunkiai atsekti iš mašinos numerių.

"Jis pažeidė netgi ne vieną Kelių eismo taisyklę. Ne tik stovi ant pėsčiųjų tako, bet ir "ant posūkio", nepalikdamas privalomo penkių metrų atstumo. Pagal numerį nustatysime pažeidėją", – tikino S.Valiulis.

Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas užtraukia administracinę atsakomybę.

Šiuo konkrečiu atveju bauda būtų taikoma pagal 417 str. antrąjį punktą "Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas".

Už minėtą pažeidimą taikoma bauda nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą vairuotojas susimokėtų pusę minimalios.

Pasak S.Valiulio, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuolat organizuojamų reidų metų stebi, kaip senamiestyje vairuotojai laikosi taisyklių. Nemažai problemų vis dar kyla dėl Žvejų gatvės.

Pernai, pakoregavus automobilių statymo tvarką, čia atsirado pėsčiųjų takus žymintys ženklai.

Tačiau ne visi vairuotojai yra linkę jais vadovautis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Bausti šį erelį. Ir ne 40 eurų, o 500 e.

Joo

Joo portretas
Jeigu kalbi apie teisinę valstybę tai generalinis Lanzbyyrgis seniai tiurmoj sėdėtų Dabar viso labo rodai Lanzbyyrgio vagių išplautų smegenų liekanas. Niekur pasaulyje teisinės valstybės deja nėra. Pasiklausk protingų žmonių ne čia niekus rašinėjęs.

?

? portretas
O tai kad auto stovi gatvėje? Kur čia problema? Nu ir pusdebiliai toje Klaipėdoje.Ne automobilius fotkinkit o girtuokles savo miesto gyventojas kurios girtos vaikus ne tik gimdo bet jau ir gatvėse mėto.O jum auto užkliuvo.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių