Quantcast

Sujudimas – ir Klaipėdos rajone

Įdomūs ir sunkiai prognozuojami savivaldybių rinkimai laukia Klaipėdos rajone. Šiemet čia tarybos mandatų sieks septynios politinės partijos ir trys visuomeniniai rinkimų komitetai. Dėl mero posto rungsis net devyni kandidatai.

Naujas jėgų pasiskirstymas

Šiandien – paskutinė diena, kai apygardų rinkimų komisijoms reikia pateikti privalomą skaičių rinkėjų parašų, kuriais jie pritarė politinės kampanijos dalyvių tolesniam dalyvavimui rinkimuose.

Klaipėdos rajone parašų reikėjo surinkti mažiausiai 320.

Sausio 14 d. pirmieji ir vieninteliai iki vakar dienos juos jau buvo pateikę Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai.

Kiti veikiausiai laukė nustatyto termino pabaigos.

Klaipėdos rajone šiuose rinkimuose dalyvaus septynios partijos – jau minėtoji LSDDP, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos centro partija, Liberalų sąjūdis, partija "Tvarka ir teisingumas", Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, taip pat trys visuomeniniai rinkimų komitetai – "Klaipėdos rajono žemaičiai", "Kuriam kartu" ir "Bendrai geriau".

Pastaruosiuose savivaldybių rinkimuose Klaipėdos rajone nebuvo įsteigtas nė vienas rinkimų komitetas.

Tąkart rinkimuose dalyvavo septynios partijos, iš kurių visos gavo nuo šešių iki vieno mandato Klaipėdos rajono taryboje.

Būsimuose rinkimuose nebedalyvaus Žemaičių partija (jos atstovai šįkart susibūrė į komitetą) ir Darbo partija.

Sąraše – žinomi vardai

Beveik visos partijos (išskyrus "Tvarka ir teisingumas") bei visuomenininkai kelia kandidatus į Klaipėdos rajono mero postą. Tad tarpusavyje grumsis 9 kandidatai.

"Valstiečiai" iškėlė buvusį žemės ūkio ministrą Bronių Markauską, kuris nepretenduoja į rajono tarybą, jis iškeltas tik kandidatu į merus.

Lietuvos centro partijos atstovas yra Artūras Žičkus, Lietuvos socialdemokratų darbo partija iškėlė dabartinį rajono merą Vaclovą Dačkauską, Liberalų sąjūdis – Audronę Balnionienę, konservatoriai – Rasą Petrauskienę, socialdemokratai – Ligitą Liutikienę.

Komiteto "Klaipėdos rajono žemaičiai" kandidatas į merus – Raimondas Simonavičius, "Kuriam kartu" – Sigitas Karbauskas, "Bendrai geriau" – Vaclovas Macijauskas.

Vėl mėgins laimę

Praeituose rinkimuose, kai pirmąkart tiesiogiai rinkti merai, Klaipėdos rajone šio posto siekė septyni kandidatai.

Penki jų – V.Dačkauskas, A.Balnionienė, S.Karbauskas, V.Macijauskas ir B.Markauskas – mėgins laimę antrą kartą.

Beje, praėjusį sykį B.Markauskas rinkėjų simpatijų nesulaukė, jis liko priešpaskutinis, surinkęs vos daugiau nei 6,5 proc. balsų.

Manau, čia rinkimuose pergalę lems asmenybė.

2015-aisiais į antrą turą rajone pateko V.Dačkauskas ir A.Balnionienė, kuri savo oponentui pralaimėjo tik per plauką – surinkusi 113 balsų mažiau.

"Prognozuoti rinkimų baigtį labai sunku, kiekvienoje savivaldybėje sava specifika. Vienos partijos vienur populiarios, o kitur – velkasi uodegoje. Manau, čia rinkimuose pergalę lems asmenybė. Jei asmenybė bus patraukli, žmonės ir balsuos už tą sąrašą", – įsitikinęs Klaipėdos rajono apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA

NA portretas
Manau gal ir reiktu kad Karbauskis butu perrinktas nes yra dalykų,kuriuos išaiškius teismui būtu lengviau Karbauskiui įpareigoti atsakyti už galimai ir valstybei padarytą žalą.Aš taip galvoju.....

Kazys

Kazys portretas
Tik ne S. Karbauskas! Jau dabar, būdamas administracijos direktorium tvarkosi kaip savo tvarte, detalieji planai tvarkomi ir pertvarkomi kaip kam patinka. Į gyventojų nuomonę neatsižvelgiama visiškai. Ir išvis ta kaimo irštva daro ką nori, siaubas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių