Quantcast

Studijų mugėje – jaunimas iš visos Lietuvos

Penktadienio rytą Klaipėdos kultūros fabriką sukaustė spūstys. Gausybė jaunų žmonių iš šalies miestų ir miestelių suplūdo į vieną didžiausių metuose akademinei bendruomenei ir moksleiviams skirtų renginių „Klaipėda – jaunimo uostas. Studijų regata’17“.

Uostamiesčio savivaldybė drauge su aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis jau antrus metus iš eilės susivienijo bendram renginiui „Klaipėda – jaunimo uostas. Studijų regata’17“. Šia iniciatyva norima pakviesti Vakarų Lietuvos moksleivius mokytis, studijuoti, siekti karjeros ir kurti savo gyvenimą vieninteliame šalies uostamiestyje.

Panašu, organizatorių pastangos nenuėjo veltui, nes vien tik Kultūros fabriko didžiojoje salėje, kurioje ir vyko atidarymo šventė, žmonės sunkiai tilpo. Kai kurie, neradę laisvos vietos, sėdosi ant laiptų, stoviniavo šalia durų.

Netrukus pasirodė Klaipėdos universiteto Menų akademijos vaidybos studijų programos antro kurso studentai. Vadovaujami profesoriaus Valentino Masalskio jaunieji aktoriai parengė šmaikštų ir žaismingą mini spektaklį-inscenizaciją. Renginį vedė Remigijus Žiogas.

Atidarymo šventėje dalyvavusi Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė prasitarė neįsivaizduojanti savęs kitame mieste nei Klaipėda, kur augo, mokėsi, siekė karjeros.

„Man 61-eri. Tik metus buvau išvažiavusi iš Klaipėdos. Čia baigiau mokslus, pasiekiau karjerą ir esu tvirtai įsitikinusi, kad Klaipėda – pats geriausias miestas gyventi. Gyvenimas suskirstytas į etapus ir savo galimybes pasitikriname dešimtmečiais. Vienas jų yra tada, kai reikia pasirinkti, ką veiksime ateityje. Vieni tai žino nuo darželio laikų, kiti dar ir šiandien negali apsispręsti. Todėl tokie renginiai, kaip šis padeda susigaudyti, ką toliau daryti“, – sakė vicemerė.

Jos žodžiais, esminis dalykas technologijų amžiuje – vertybės. Viena jų yra nepamiršti, iš kur esame kilę.

„Esame lietuviai, o taip pat ir klaipėdiečiai, todėl turime atlikti pareigą ir atiduoti duoklę miestui jį kurdami. Man nėra gėda dėl to, ką padariau per šiuos metus“, – ryžtingai kalbėjo J. Simonavičiūtė.

Nuo 10 iki 17 val. visos studijų mugės metu skirtingose erdvėse pristatomos įvairios veiklos. Moksleivių laukia savo stendus čia įkūrusios 6 aukštosios ir 6 profesinės uostamiesčio mokyklos.

Būsimieji studentai tiesiogiai bendraudami su aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovais gali gauti visą aktualią informaciją apie studijas ir priėmimą.

Kultūros fabriko erdvėse taip pat vyksta įvairios dirbtuvės ir užsiėmimai su tarnybiniais kinologų šunimis, vedamos makiažo pamokos, žurnalistikos užsiėmimas. Mokytojams seminarą ves žurnalo „Reitingai“ vyr. redaktorius Gintaras Sarafinas.

Su moksleiviais savo sėkmės istorijomis dalysis žymūs Klaipėdoje gyvenantys ir kuriantys žmonės, tokie kaip makiažo meistrė Olesia Žuravliova, stilistė Olga Filatova-Kontrimienė.

Didžiųjų uosto įmonių atstovai papasakos, kaip jiems pavyko pasiekti karjeros aukštumų, jūrų laivavedybos studentas pristatys, kaip jam gimė idėja iš jūrinių virvių ir mazgų kurti papuošalus, savo patirtimi dalysis IT sektoriaus atstovai ir daugelis kitų savo srities profesionalų.

Renginio metu karjeros pasirinkimo klausimais moksleivius konsultuoja psichologai, kalba.lt komanda, bus galimybė pildyti interesų testus.

Klaipėdoje gausu nenuilstančių kūrybingų žmonių, kurie nuolat kuria jaunatviško miesto viziją, todėl šiemet visi renginio dalyviai gali iš arčiau susipažinti su jaunimo organizacijų veiklomis ir savo kūrybiškumą atskleisti įvairiuose praktiniuose užsiėmimuose ir seminaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių