Quantcast

Klaipėdiečiai stotelėse pasigenda suoliukų

Uostamiestyje dar galima rasti viešojo transporto stotelių, kuriose trūksta ne tik pastogių, bet ir suoliukų, šiukšliadėžių. Klaipėdiečiai nepatenkinti, kad autobusų tenka laukti stovint. Pasitaiko ir tokių keleivių, kurie neištvėrę prisėda ant šaligatvių.

Uostamiestyje dar galima rasti viešojo transporto stotelių, kuriose trūksta ne tik pastogių, bet ir suoliukų, šiukšliadėžių. Klaipėdiečiai nepatenkinti, kad autobusų tenka laukti stovint. Pasitaiko ir tokių keleivių, kurie neištvėrę prisėda ant šaligatvių.

Žada pasirūpinti

Viena autobuso stotelė be suoliuko yra prie Sendvario žiedo, Šilutės plento 2-ojo namo.

"Prieš kelias dienas čia teko matyti įdomų vaizdą. Stotelėje autobuso laukė apie 10 žmonių. Visi turėjo stovėti. Kai kurie neiškentę net prisėdo ant šaligatvio. Keista, kad mieste dar yra stotelių, kuriose nėra pastatyta nė vieno suoliuko. Keleiviams tai tikrai labai nepatogu", – stebėjosi vienas klaipėdietis.

Anot vyro, minėtoje stotelėje Šilutės plente stoja daug autobusų. Suoliukas joje tikrai reikalingas.
Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda žadėjo, kad darbuotojai nuvyks į vietą ir įvertins situaciją. Atsiradus galimybei, suoliukas stotelėje bus įrengtas.

Vadovo teigimu, tokios vietos mieste pavienės. Daugumoje stotelių yra pastatyti suoliukai ir šiukšliadėžės.

"Šiuos klausimus sprendžiame pagal galimybes. Stengiamės, kad suoliukai ir šiukšliadėžės būtų visose stotelėse. Žinoma, pasitaiko ir tokių vietų, kuriose daugiau žmonių išlipa iš autobuso nei įlipa. Tada suoliukas nėra toks būtinas", – pasakojo direktorius.

Nepavyksta surasti rangovo

Sudėtingesnė situacija mieste yra su keleivių laukimo paviljonais stotelėse. Šių statinių yra pastatyta apie 100. Trūksta dar apie 150.

Reklamos įmonė, kuri anksčiai rūpinosi paviljonų statymu, jau įrengė visus planuotus. Tačiau jos ir savivaldybės sutartis baigiasi.

Apgailestaujama, bet naujos įmonės, kuri įsipareigotų ne tik pastatyti paviljonus, bet ir įrengtų tualetus stotelėse, uostamiesčio valdžiai rasti nepavyksta. Ruošiamasi skelbti trečią konkursą šiai paslaugai pirkti.

"Du kartus dalyvio pasiūlymus teko atmesti, nes šie neatitiko sąlygų. Problema ta, kad įmonės ateina su savo pasiūlymais, o nepateikia informacijos, kaip įgyvendinti mūsų reikalavimus", – tvirtino vadovas.

Konkurso sąlygose yra numatyta, kad įmonė turėtų įrengti bei prižiūrėti ne tik paviljonus stotelėse, bet ir viešuosius tualetus.

Norima, kad jie atsirastų centrinėje miesto dalyje. Nurodoma, kad tualetai būtų pastatyti prie stotelių ar pats paviljonas būtų su tualetu, prijungtu prie nuotekų tinklų, kad neskleistų kvapų kaip biotualetai.

Norima, kad konkursą laimėjusi įmonė įrengtų nuo 5 iki 15 tualetų. Statant viešuosius tualetus, reikėtų atsižvelgti į jų išdėstymo schemą mieste.

Konkursą laimės geriausią pasiūlymą pateikęs dalyvis. Sutartis būtų pasirašoma 15 metų. Bendrovė, kaip ir anksčiau, turėtų teisę nuomoti reklaminius plotus ant paviljonų, tualetų ir kitų tam skirtų įrenginių. Savivaldybė už šią paslaugą iš jos nerinktų jokių mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš irgi klaipėdietis

aš irgi klaipėdietis portretas
ir nesuprantu, kad stotelėse pavilijonai arba soliukai statomi viduryje šaligatvio, užtektu vietos pastatyti šali šaligatvio, bet stato viduryje.... ką norėt kai savivaldybėje apstu senmergių

pasirūpinkite

pasirūpinkite portretas
ir Sodų stotelėje,nei būdos,nei suoliuko.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių