Quantcast

Klaipėdos sportininkams – didesnė parama

Patvirtinta nauja Klaipėdos savivaldybės stipendijų skyrimo perspektyviems miesto sportininkams tvarka – nuo šiol paraiškas teikiantys jaunuoliai galės tikėtis daugiau pinigų.

Talentingi sportininkai bus finansiškai labiau motyvuojami likti Klaipėdoje, atstovauti miestui bei tobulinti meistriškumą siekiant aukštų rezultatų.

Numatoma, kad stipendijas miestas skirs už praėjusių metų geriausią rezultatą olimpinių individualių sporto šakų atstovams nuo 14 iki 29 metų, kurie ne mažiau kaip dvejus metus sportavo Klaipėdoje.

Stipendijų mokėjimo trukmė – vieneri metai.

Svarstant šį klausimą miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitete atkreiptas dėmesys, kad vertėtų praplėsti nustatytą amžiaus cenzą.

Galiausiai nuspręsta, kad sportininkui, neatitinkančiam nurodyto amžiaus apribojimo, gali būti taikoma išimtis stipendijai gauti, šiuo atveju – pateikus prašymą jis būtų nagrinėjamas nustatyta tvarka. Tam pritarė ir miesto taryba.

Papildomai stipendijas pagal naująjį tvarkos aprašą galės gauti neįgalieji.

Taip pat sumažintas biurokratinis reglamentavimas ir kontrolė atsiskaitant už gautą stipendiją – vietoj ketvirčio reikės pateikti pusmetinę ataskaitą.

Mažiausia numatoma finansinė parama sportininkui siektų 114 eurų mėnesiui, o didžiausia – 418 eurų.

Pagal sporto organizacijų pateiktus duomenis, šiuo metu aukščiausią stipendiją pretenduoja gauti 6 didelio meistriškumo sportininkai, vidutines stipendijas – 9 sportininkai, o žemiausią, skatinamąją stipendiją nuo 14 metų – 8 sportininkai.

Miesto tarybos narė Nina Puteikienė stebėjosi, kodėl stipendija skiriama tik tiems sportininkams, kurie dvejus metus sportavo Klaipėdoje.

"Nesuprantu, stipendija duodama už praeitį ar ateitį?" – tarybos posėdžio metu klausė politikė.

Anot Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Sauliaus Paliulio, sportininkas turi įrodyti, kad tikrai yra apsisprendęs sportuoti Klaipėdoje ir per tuos dvejus metus parodyti rezultatą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antrino S.Paliuliui, esą stipendija suteikiama ateičiai už ateičiai įkvepiančią praeitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių