Quantcast

Iš sostinės – džiugios žinios

Su aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrais susitikęs uostamiesčio meras aptarė svarbius Klaipėdai klausimus. Iš sostinės miesto vadovas parvežė optimistiškai nuteikiančių žinių, skatinančių veikti toliau.

Su aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrais susitikęs uostamiesčio meras aptarė svarbius Klaipėdai klausimus. Iš sostinės miesto vadovas parvežė optimistiškai nuteikiančių žinių, skatinančių veikti toliau.

Pirmiausia uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas vyko pas aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką.

"Kalbėjome apie pietinį aplinkkelį. Miško panaikinimo procedūra buvo tapusi paskutine kliūtimi prieš tvirtinant detalųjį planą", – pasakojo meras.

Aplinkos ministras miesto vadovui įteikė Vyriausybės priimtą nutarimą, kuriame patvirtinta miško išnaikinimo schema, atverianti kelią pietinio aplinkkelio detaliojo plano rengimo pabaigos pradžiai.

Tai esą pašalino paskutinę kliūtį, tvirtinant detalųjį planą. Esą jau bus galima kalbėti, kad pastarojo rengimo procedūros galų gale bus baigtos ir šis planas pereis įgyvendinančiai institucijai.

"Tikiuosi, kad tada projekto įgyvendinimas neužtruks, nes jo svarba miestui, uostui ir valstybei yra visiems suvokiama iki kaulų smegenų", – dėstė miesto vadovas.

Mero teigimu, toks trumpas stabtelėjimas sukėlė nerimo tiek miesto valdžios, tiek uosto atstovams ar kelininkams. Be to, jau buvo iškilusi grėsmė prarasti ir ES finansinę paramą.

Vizito metu miesto vadovas su aplinkos ministru aptarė ir neseniai išskirtinio dėmesio sulaukusius renovacijos klausimus.

K.Trečiokas miesto vadovą patikino, kad ta finansavimo dalis, kuri priklauso nuo valstybės, net ir rangovui bankrutavus, bus skirta prieš tai operatyviai paskelbus konkursą ir radus naują darbus baigsiantį rangovą.

"Tai net ir tokiu kriziniu atveju palieka viltį, kad renovacijos procesas neturėtų strigti ir kelti galvos skausmo", – pastebėjo V.Grubliauskas.

Tačiau, anot jo, nuogąstavimų vis tiek esama. Neatmetama, kad gali būti sunku rasti patikimų rangovų, kurie imsis pabaigti ne jų pačių pradėtą projektą.

Be to, tikėtina, kad kai kurie subrangovai gali pasitraukti kartu su bėgančiais rangovais.

Popiet V.Grubliauskas susitiko ir su sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte. Vizito metu buvo aptartas planas šalia Klaipėdos vaikų ligoninės įkurdinti konsultacinę polikliniką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žadėjo ir

Žadėjo ir portretas
kad aplink smirdantį Fortumą pasodins mišką. Ar pasodino???

gyventoja

gyventoja portretas
Žiūrėsim kaip čia viskas judės. Labai tikimės, kad nereiks šalti užpakalių! Vis dėl to ruduo jau ant nosies.

Valstybiniai melagiai

Valstybiniai melagiai portretas
kai jiems reikėjo isabačinti klaipėdiečiams suskystintų dujų terminalą, prižadėjo aukso kalnus miestui-vien pasižiūrėjus koks turi būti Baltijos pr.žiedas(Šilutes pl.) ir kita infrastruktūra, apima euforija..Ir Strėvos vaiko tobulėjimo centra, darželius iškėlė, abu teatrus atnaujinti(muzikini naują pastatyt)žadėjo..IR NIEKO NEPADARYTA!Jopštvaimat, nors baseiną pastatykit-irgi žadėjot! AR ATIDARĖT?!...sIKNOJ JUSU PAŽADAI.Neturit jūs nei garbės nei orumo..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių