Quantcast

Socialiniame tinkle apsimetė meru

Šiomis dienomis socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė fiktyvi uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko paskyra. Apie apsimetėlį netruko sužinoti ir pats miesto vadovas. Neatmetama, kad šis incidentas galėjo būti ir sąmoninga provokacija.

Apsimetė meru

Socialiniame tinkle „Facebook“, naudojantis Klaipėdos mero V.Grubliausko vardu ir pavarde, nuotraukomis bei kita viešai prieinama informacija, buvo sukurta apsišaukėliška miesto vadovo paskyra.

Apie tai netruko sužinoti ir pats Klaipėdos meras, kuris dėl incidento kreipėsi į socialinio tinklo komandą.

„Norėčiau pasidžiaugti, kad mane labai operatyviai pasiekė žinia, jog atsirado netikras mano profilis. Iš karto kreipiausi į „Facebook'o“ komandą ir informavau apie tai. Nuo kreipimosi iki to laiko, kol buvo pašalinta ta netikra paskyra, turbūt nepraėjo nė para“, – pastebėjo V.Grubliauskas.

Vertina kaip provokaciją

Uostamiesčio meras pastebėjo, kad šis incidentas rodo, kaip šiuo metu internetinėje erdvėje viskas yra trapu ir prieinama. Anot jo, į panašią situaciją gali patekti bet kuris kitas žmogus.

„Kažkas sąmoningai malkų gali priskaldyti labai daug ir labai greitai, o žmonėms suprasti, kas tikra, o kas ne – labai sudėtinga, todėl reikia būti budriems patiems ir pastebėjus nesivaržyti informuoti kolegas arba feisbuko draugus apie tam tikras grėsmes. Aš manau, kad tai – sąmoninga provokacija, nors ji dar neturėjo jokio diskredituojančio turinio. Net neabejoju, kad ateityje, artėjant rinkimams, provokacijų gali atsirasti ir daugiau“, – neabejojo Klaipėdos meras.

V.Grubliauskas patikino, jog tas profilis, kuriuo jis naudojasi, yra vienintelis ir tikras. Naujų paskirų meras kurti neketina.

Planavo pakenkti?

Apie socialiniame tinkle pastebėtą apsišaukėlį uostamiesčio vadovą informavo jo paties socialinio tinklo draugai, kuriems klausimų sukėlė esą mero kvietimas tapti draugais.

Fiktyvi mero anketa iš tiesų buvo labai panaši į tikrą – tinkamai parinktos nuotraukos, kiti faktai. Tiesa, anketos autorius suklydo nurodydamas, kad V.Grubliauskas gyvena Palangoje.

„Viskas atlikta, sakyčiau, gana profesionaliai. Tai liudija, kad kažkas, matyt, sąmoningai nori pakirsti autoritetą. Galbūt kažkam tapau pavojingas ar konkurentu“, – svarstė V.Grubliauskas.

Ketina pasidomėti

Meras pripažino, kad minčių, kas galėjo taip pasielgti, kyla įvairių, tačiau nesant jokių įrodymų nesiimama ko nors kaltinti.

Neatmetama, kad netikro profilio autoriai prieš imdamiesi minėtų veiksmų buvo apgalvoję apsisaugojimo priemones. Tikėtina, kad apsišaukėlių demaskuoti gali ir nepavykti.

V.Grubliauskas pripažino neatsisakantis pasidomėti, ar yra galimybių nustatyti, iš kur ir kaip atsirado netikra anketa.

„Bet beveik esu įsitikinęs, kad tai padaryti bus sunku. Svarbiausia yra tai, kad „Facebook'o“ administracija sureagavo labai adekvačiai ir rezultatas iš karto matomas“, – apibendrino uostamiesčio meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Triubai

Triubai portretas
Fantazijos perteklius ? Ar siaip Afganistano trauma ? Vytautai, gerai varai, taip ir toliau. Esi malacius.

Triūba

Triūba portretas
Matyt už Masiulio pinigus dėžutėje nuo šnapso atidarė naują paskyrą.

Delfinas

Delfinas portretas
Meras populiarus ir tikrai megiamas politikas. Tad kazkas norejo jam pakenkti, manomai. Bet mes atskirsim kur musu meras, o kur apsimetelis. Man smagu,kad miestas turi toki vada.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių