Quantcast

Socialinės rizikos šeimas lanko po darbo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnais šių metų kovo – balandžio mėnesiais vykdė prevencinę priemonę, kurios metu vakarais, po darbo valandų lankė vaikus augančius socialinės rizikos šeimose.

Jie taip pat atliko skundų dėl vaiko teisių pažeidimo tyrimus, tikrino informaciją dėl smurto artimoje aplinkoje, lankė problemiško elgesio nepilnamečius, augančius ir biologinių tėvų, ir globėjų šeimose.

Per kovo ir balandžio mėnesius organizuotos 9 prevencinės priemonės, kurių metu specialistai kartu su policija apsilankė 75 šeimose. Reidų metu specialistai tikėjosi objektyviai įvertinti kaip tėvai ir globėjai, esantys socialinės rizikos šeimų sąraše, vykdo savo pareigas po darbo, ar tinkamai prižiūri savo vaikus ir globotinius, rūpinasi jais.

Šių metų gegužės 2 d. Vaiko teisių apsaugos skyriuje su policijos pareigūnais aptartas įgyvendintos priemonės efektyvumas, rezultatai. Pasak Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Gražinos Aurylienės, vadinamuosius reidus organizuoti buvo verta jau vien dėl to, kad vakarais yra didžiausia tikimybė rasti visas šeimas, jų vaikus ir globotinius namuose. Kadangi prevencinė priemonė buvo sėkminga, apsispręsta ją pratęsti - nutarta reidus toliau organizuoti iki rugsėjo mėnesio, o miesto gyventojai gali sulaukti specialistų apsilankymo ir vakarais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ito

Ito portretas
Kam prisidirba vaikų,jeigu nenori ,arba neturi iš ko juos užauginti.Svetimiem jų nereikia.Prisidirbai ir žinokis,taip buvo Tarybiniais laikais.Taip turi būti ir dabar.Nebent didelius pinigus uždirba kaip kas iš įvaikinimo.Gimdykit durniai ubagai,leiskite į pasaulį vaikučius nekaltus ”galestingiesiam” nusikaltėliams,kurie su tais vaikais paskiau daro nežinia ką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių