Quantcast

Smiltynėje iškelta Mėlynoji vėliava

Smiltynės centriniame paplūdimyje po septynerių metų pertraukos suplevėsavo Mėlynoji vėliava. Tikimasi, kad šis visame pasaulyje žinomas kokybės ženklas padės pritraukti užsienio turistų. Pristatyta ir paplūdimyje pradėsianti veikti daugiafunkcė viešųjų erdvių paslaugų stotelė.

Dirbo ne vienerius metus

Mėlynąją vėliavą, kuri kabės centriniame Smiltynės paplūdimyje, uostamiesčio valdžios atstovams, prižiūrėtojams pirmadienį po pietų įteikė šios programos koordinatoriaus Lietuvoje Lietuvos žaliųjų judėjimo atstovas Renaldas Rimavičius.

Pabrėžta, kad šis ženklas pažymi paplūdimio kokybę, parodo, kad čia laikomasi aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo reikalavimų.

„Mėlynoji vėliava kaip kokybės ženklas žinomas visame pasaulyje. Ją turintys paplūdimiai įtraukiami į tarptautinius turizmo katalogas. Tai gera reklama, siekiant pritraukti turistus iš užsienio“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Tiek uostamiesčio valdžia, tiek paplūdimių prižiūrėtojai ne vienerius metus stengėsi, kad Smiltynės paplūdimyje vėl plevėsuotų Mėlynoji vėliava.

Pastarąją šis pliažas prarado prieš aštuonerius metus. Patikrinimo metu Mėlynosios vėliavos programos koordinatoriai čia rado daug pažeidimų.

„Siekdami, kad paplūdimyje vėl plevėsuotų Mėlynoji vėliava, turėjome sutvarkyti visą servisą. Įrengti dušines, geriamojo vandens fontanėlius, atrakcionus vaikams ir suaugusiesiems: vaikų žaidimų, tinklinio aikšteles, treniruoklius, kitą įrangą“, – kalbėjo vadovas.

Patogiau neįgaliesiems

Smiltynės paplūdimys tapo draugiškesnis ir judėjimo negalią turintiems žmonėms. Mėlynosios vėliavos pakėlimo ceremonijos metu pristatyta viešųjų erdvių paslaugų stotelė.

„Miesto valdžia siekia, kad neįgalieji būtų kuo daugiau integruoti į visuomenę. Norima, kad jie gerai jaustųsi ir paplūdimiuose“, – tikino direktorius.

Pasak V.Urbono, Smiltynės paplūdimyje šiemet įrengtas naujas takas, kad neįgalieji vežimėliais galėtų privažiuoti prie pat jūros. Taip pat pastatyta naują persirengimo kabina. Į ją judėjimo negalią turintys žmonės galės įvažiuoti vežimėliais. Jiems pritaikyti ir suoliukai.

Vadovo teigimu, šį sezoną judėjimo negalią turintys žmonės galės pasimėgauti ir maudynėmis. Tai padaryti padės speciali įranga. Ant kranto įrengta daugiafunkcė viešųjų erdvių paslaugų stotelė.

„Paspaudę mygtuką neįgalieji galės išsikviesti gelbėtojus, kurie jiems suteiks visokeriopą pagalbą. Norintieji galės ir išsimaudyti. Esame įsigiję specialų plaukiojantį vežimėlį. Maudynėmis judėjimo negalią turintis žmogus galės mėgautis su lydinčiu asmeniu“, – pažymėjo vadovas.

Viešųjų erdvių paslaugų stotelės palengvins ir kitų poilsiautojų gyvenimą. Jose sumontuotas kompresorius, kuriuo dviratininkai galės prisipūsti padangas, o pramogautojai – kamuolius.

Stotelėje bus galima įkrauti ir mobiliojo ryšio telefonų baterijas. Taip pat joje sumontuota bevielio interneto prieiga. V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad stotelėms įrengti nereikėjo jokių inžinerinių tinklų. Jos veikia su saulės baterijomis.

Kitą savaitę daugiafunkcė viešųjų erdvių paslaugų stotelė bus įrengta ir Antrosios Melnragės vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne tas lygis

Ne tas lygis portretas
Subine visada ir liks subine,napaisant to, kokios spalvos ta subine.

Is Klaipedos

Is Klaipedos  portretas
Nesupratau, o p. Sakaliene per Balticum zinias kad gyresi, kad gyresi, kaip ten tualetai, dusai blizga, tualetuose popierius kabo, ir viskas tiesiog blizga. Kalba ir pikta, kad iki siol visi kakojo ir sisiojo juroje , karsta diena maciau, kaip plaukiojo ismatos....vemti vercia.....kaip laukiniai be tualetu......iki siol... o apie naujas patalpas armija valdininku nepamirsta kalbeti...sako ju esa apie 400. Ar galetu taip buti, juk viskas kompiuterizuota?

a jetau - kokia laime

a jetau - kokia laime portretas
nebeturiu ka pasakyt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių