Quantcast

Smiltynę užplūs sportininkai – vyks Vasaros paplūdimio festivalis

Šeštadienį pajūryje pirmą kartą rengiamas Vasaros paplūdimio festivalis, skirtas Klaipėdos miesto gimtadieniui. Atvykti prie Smiltynėje esančios centrinės gelbėjimo stoties ir aktyviai įsitraukti į įvairias veiklas kviečiami ne tik sporto profesionalai, bet visi norintieji.

Veiks pramogų zona

Klaipėdoje įpusėjus Europos sporto miesto metams Smiltynę sudrebins sporto festivalis. Tiek jo svečiams, tiek dalyviams visi renginiai – nemokami.

Organizatorių skaičiavimu, festivalyje laukiama apie 700 Lietuvos ir užsienio sportininkų.

Miestiečiai turės progą ne tik iš arčiau pamatyti ir palaikyti šešių sporto šakų sportininkų varžytuves, bet ir patys išbandyti savo jėgas smagioje pramogų zonoje.

Nuotaikingas renginys vyks visą dieną – nuo 10 iki 17 val.

Tarp vidurdienį prasidėsiančių sportinių varžybų – paplūdimio tinklinio, futbolo, rankinio turnyrai, vaikų ir jaunučių paplūdimio regbio čempionatas, atviras Lietuvos paplūdimio imtynių čempionatas, "Cross train, be fit" judesių rungtys.

Pramoginės varžybos, skirtos miesto gyventojams ir svečiams irgi prasidės tuo pačiu metu – 12.15 val.

Festivalio lankytojai galės išbandyti dartbolą, pripučiamą stalo futbolą, dalyvauti estafetėse – gelbėjimo rato, bocmano bato metime ar inkaro tempime.

Taps tradicija?

Pristatant renginio naujienas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas negailėjo organizatoriams pagyrų.

"Manau, tai yra dar vienas aiškus įrodymas, kad mieste įsibėgėja sporto metai ir Klaipėda, kaip sporto miestas, tikrai pateisina visų šios idėjos sumanytojų ir įgyvendintojų lūkesčius. Labai linkiu, kad tos iniciatyvos, kurių šiais metais netrūko, pasiteisintų ir turėtų gražią, prasmingą perspektyvą žvelgiant į ateitį. Esame teisingame kelyje", – kalbėjo meras.

Pasak irklavimo klubo "Gigas" prezidento Dariaus Raišučio, sportines varžybas organizavo atskiri klubai.

"Planuojame, kad bus apie 700 skirtingų sporto šakų atstovų, tiek profesionalų, tiek mėgėjų. Futbole numatomos aštuonios komandos, į paplūdimio rankinio ir kitus turnyrus dar vyksta registracija. Faktiškai visose varžybose dalyvauja latvių ir lietuvių komandos", – teigė D. Raišutis.

Laukia ir daug pramogų, į kurias įsitraukti klaipėdiečiai kviečiami šeimomis. Kadangi šiemet vyko pasaulio futbolo čempionatas, parengta nemažai rungčių, susijusių su šia sporto šaka.

Į paplūdimį bus atgabentas didelis, trijų metrų aukščio dartbolas, į kurį dalyviai turės taikyti lipniu kamuoliu, taip pat organizatoriai pastatys pripučiamą stalo futbolą. Aikštėje žmonės taps figūromis futbolininkais.

Nuotaikingo ir intriguojančio žaidimo metu dvi komandos spardys kamuolį ir stengsis įmušti kamuolį į savo varžovo vartus.

Jūriniai akcentai

Atvykusiųjų į Smiltynę laukia ir netradicinės jūrinės tematikos estafetės suaugusiesiems ir vaikams.

Kaip pasakojo Algirdas Grublys, į šventę įsijungė ir priekrantės žvejai, kurie pasiūlė savo atrakcijų.

"Tam, kad miestiečiai šiek tiek susipažintų su sunkia žvejo dalia, vyks 30 metrų bėgimas žvejo batais, sveriančiais nemažai kilogramų. Kita rungtis – tokio pat bocmano bato mėtymas į tolį", – pristatė A. Grublys.

Laimėjusieji bus apdovanoti specialiais žvejų ir sporto mėgėjų prizais.

Prašo pakantumo

Klaipėdos miesto imtynių sporto klubo "Kova" vadovas Artūras Ševelkovas pasakojo, kad Lietuvos imtynių federacija organizuoja atvirą paplūdimio imtynių čempionatą.

"Žadėjo atvažiuoti labai stipri latvių komanda, prieš dvi savaites su jais varžėmės paplūdimyje, tai turėjome garbės pralošti. Dabar susirinks gana pajėgi komanda, tad bus labai įdomu. Veikiausiai sulauksime dar ir Rusijos atletų iš Kaliningrado srities", – atskleidė A. Ševelkovas.

Jo teigimu, paplūdimio imtynių taisyklės – labai supaprastintos, tad išmėginti savo jėgas galėtų bet kuris sportininkas.

"Cross train, be fit" varžybų organizatorius Ernestas Butvilas aiškino, kad šio sporto rungtys dažniausiai neatskleidžiamos iki pat renginio pradžios. Dalyviai tą pačią dieną sužino, ką konkrečiai reikės daryti, aiškūs yra tik standartizuoti judesiai.

Klaipėdos pliažo tinklinio klubo atstovė suintrigavo, esą tinklinis turėtų sutraukti daugiausiai moterų sportininkių.

"Vaizdas bus gražus, nes merginos dalyvauja su maudymosi kostiumėliais, paprastai suinteresuotumas ateiti pažiūrėti būna labai didelis. Rengsime atskirus – moterų ir vyrų turnyrus", – šyptelėjo ji.

Keltais į Smiltynę sportininkai plauks nemokamai, tačiau gyventojams kelionės išlaidas teks padengti patiems.

Festivalio organizatoriai priminė, kad nepatogumų gali turėti tie žmonės, kurie šeštadienį ketina gulėti pliaže.

Poilsiautojų prašoma supratingumo ir kantrybės, nes apie 700 metrų atstumu nuo centrinės gelbėjimo stoties bus įrengtos sporto aikštės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių