Quantcast

Smiltynė jau turi seniūnaitę

Šiemet įkurta Smiltynės seniūnaitija išrinko savo seniūnaitę. Ja tapo prof. dr. Inga Dailidienė. Į pirmuosius rinkimus Smiltynės bendruomenės nariai rinkosi aktyviai.

Kandidatas – vienas

Šiemet aktyvios Smiltynės bendruomenės iniciatyva įkurta seniūnaitija jau džiaugiasi ir savo vedle.

"Buvome nustebinti labai aktyviu seniūnaitijos gyventojų dalyvavimu šiame susirinkime", – pripažino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Šioje seniūnaitijoje didelės konkurencijos nebuvo, mat į seniūnaičio postą pretendavo viena kandidatė – Klaipėdos universitete dėstanti I.Dailidienė.

Rinkosi aktyviai

Tam, kad kandidatas taptų seniūnaičiu, jis privalo surinkti ne mažiau nei 5 proc. tos seniūnaitijos gyventojų balsų.

Smiltynės seniūnaitijos kandidatė šį barjerą įveikė be vargo – rinkimuose dalyvavo net daugiau gyventojų nei buvo tikėtasi.

"Gyventojų susirinko daug, jie visi palaikė pasiūlyto seniūnaičio kandidatūrą", – teigė E.Mantulova.

Gyventojų susitikimas vien seniūnaičio rinkimais nesibaigė. Aktyvi Smiltynės bendruomenė, naudodamasi proga, kad susirinkime dalyvavo ir savivaldybės administracijos atstovai, suskubo kelti rūpimus klausimus.

Tiesa, E.Mantulova pripažino, kad ne visas bendruomenės pastebėtas problemas miestas gali padėti išspręsti.

"Tačiau jeigu bus iniciatyvų iš gyventojų, iš seniūnaitijos, mes savivaldybės vardu galėsime teikti jas kitoms institucijoms", – neabejojo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pasigedo saugumo

Susitikimo metu gyventojai diskutavo apie Smiltynės pusėje esančias krantines.

Žmonės tvirtino, kad krantinės, kurią prižiūri Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, ruožas nuo Smiltynės perkėlos Lietuvos jūrų muziejaus link yra gana populiarus – čia renkasi nemažai žvejų, pramogauja pavieniai gyventojai.

Tačiau pasitaikė atvejų, kai čia laiką leidžiantieji įkrinta į vandenį ir negali išsigelbėti, mat nėra jokio įrenginio, į kurį būtų galima įsikibti ir išlipti į krantą.

Reikia daugiau keltų?

Dar vienas klausimas, kurį gyventojai kėlė, tačiau miestas jo savo ruožtu iškart išspręsti negalės, – siūlymas keisti keltų grafikus.

Teigiama, kad vasarą ir žiemą pastarieji yra tinkami, tačiau pereinamųjų sezonų metu esama trūkumų.

Gyventojai mano, kad pavasarį ir rudenį keltų nepakanka. Esą minėtu metu dienos dar yra gana ilgos ir Klaipėdos gyventojai po darbų mielai keliauja į Smiltynę, tačiau pasigenda galimybės patogiai grįžti.

Gyventojai svarstė, ar keltai negalėtų kursuoti dažniau, prabilta ir apie vandens taksi atsiradimo galimybę.

"Visos tos iniciatyvos dabar, išsirinkus seniūnaitį, galės rašytine forma atkeliauti į savivaldybę ir tikrai bus nagrinėjamos. Jeigu tai ne savivaldybės klausimas, jis tikrai bus perduodamas toliau", – patikino E.Mantulova.

Anot jos, miestas džiaugiasi susikūrusia nauja, aktyvia ir išskirtine seniūnaitija, kuri padės priartinti šios teritorijos lūkesčius prie miesto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aida

Aida portretas
Yra Klaipėdos miesto savivaldybės puslapyje, skiltis gyventojams, po to slenkant į apačią skiltis seniūnaičiai, o ten visa informacija (:

neaisku

neaisku portretas
kiek yra gyventoju Smiltyneje,daug nieko nepasako?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių