Quantcast

Skurstantiesiems – sugedusios skumbrės iš „Grūstės“

Tauragėje ir Kazlų Rūdoje gyvenantys socialiai remtini žmonės jaučiasi patyrę nuoskaudą ir pažeminimą. Jie skundėsi su kitais maisto produktais gavę pagedusių bendrovės "Grūstė" pateiktų konservų – netinkamų valgyti skumbrių aliejuje.

Suvalgę pasijuto blogai

Birželio 19 dieną keli tauragiškiai pranešė apie blogą savijautą sukėlusius žuvų konservus.

Nors atidaryti konservai neskleidė blogo kvapo, žuvys buvusios nenatūraliai rausvos, o aliejus dėžutėje – tamsus ir drumstas.

Keli šių konservų valgę žmonės pasijuto blogai ir buvo priversti gerti vaistus. Tauragiškiai jautė šleikštulį ir kitus nemalonius pojūčius.

Apie visa tai socialiai remtinieji pranešė maisto davinius dalijusiems savanoriams ir seniūnijos darbuotojams.

Maisto daviniuose kiekvienam jį gaunančiam žmogui teko po tris konservuotų žuvų dėžutes.

Paragavę skumbrių iš vienos dėžutės, kitų tauragiškiai jau nesiryžo atidaryti.

Sustabdė dalijimą

Jau birželio 20 dieną šių konservų dalijimas buvo sustabdytas, o mėginiai išsiųsti tirti specialistams.

Kiek mažiau nei po mėnesio, liepos 11 dieną, gauta išvada, kad dvi minėtų konservų partijos yra iš tiesų netinkamos vartoti.

Šių konservų dalijimas sustabdytas visoje Lietuvoje.

Paramą skumbrių konservais aliejuje gavę žmonės paraginti jų nevalgyti.

Europos socialinio fondo agentūra paaiškino, kad netinkamų konservų nereikėtų nešti grąžinti į maisto davinius dalijančias įstaigas, konservus tiesiog derėtų išmesti.

Tiekė pagarsėjusi bendrovė

Paaiškėjo, kad agentūrai keisto skonio ir poveikio skumbrėmis skundėsi ir Kazlų Rūdoje gyvenantys varguoliai.

Europos socialinio fondo agentūros viešųjų ryšių specialistė Vita Markevičienė paaiškino, kad Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, buvo dalijami produktai sunkiai besiverčiantiems žmonėms, tarp dalijamų produktų buvo ir žuvų konservų.

"Teigti, kad netinkamų žuvų konservų pasitaikė Klaipėdoje, negalime, nes iš šio miesto skundų negauta. Klaipėdoje žuvų konservų tiekėjas buvo bendrovė "Grūstė", – paaiškino agentūros atstovė.

Klaipėdiečiai dar nesiskundė

Tauragėje ir Kazlų Rūdoje netinkamus valgyti konservus žmonėms tiekė vėlgi ta pati bendrovė "Grūstė".

Įmonės "Grūstė" atstovė, pirmadienį sulaukusi dienraščio klausimų apie pagedusius remtiniems žmonėms dalytus konservus, po dienos telefonu pasakė, kad komentaro šiuo klausimu bendrovė neteiks.

Galbūt netinkamų konservų gavę žmonės apie tai dar patys nežino, nes jų neragavo – ilgai galimą laikyti gaminį pasidėjo ateičiai.

O gal tiesiog nepranešė apie blogą gaminio kokybę ir pavojų sveikatai, įtarę, kad konservai nebetinkami valgyti, tiesiog išmetė.

Tokio tyrimo niekas neatliko, maisto davinius gavę žmonės nebuvo apklausti ar įspėti.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža tikino skundų dėl netinkamų produktų sunkiai besiverčiantiems klaipėdiečiams nesulaukęs.

"Kiekvieno maisto davinio, duodamo nepasiturintiems žmonėms, mes netikriname. Pagal nustatytą ir patvirtintą tvarką suteikiame pažymėjimą toms įmonėms, kurios teikia maisto produktus. Jos įsipareigoja dirbti pagal įstatymus ir prisiima atsakomybę. Mes tikriname maisto produktus pagal gaunamus skundus. Maisto banką tikrinome ne kartą. Šiemet dėl labdarai skirtų maisto produktų skundų negavome", – tikino tarnybos vadovas.

Dalijo ir surūgusias pupeles

Tai ne pirmas atvejis, kai skurstantieji gauna pagedusius maisto produktus.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiosios specialistės-maisto produktų inspektorės Ritos Viskantienės, pernai uostamiesčio skurstantieji buvo gavę netinkamų valgyti skumbrių aliejuje konservų.

Tai buvo latvių gamintojų konservai.

Atlikę išsamų tyrimą specialistai nustatė, kad 240 gramų dėžutėse buvo nepakankamai aliejaus ir žuvų, gamintojai buvo pažeidę technologijos reikalavimus.

Dar anksčiau, 2016 metais, uostamiesčio Maisto ir veterinarijos tarnyba buvo gavusi nurodymą ištirti paramą gaunantiems žmonėms išdalytus surūgusius pupelių konservus.

Tiesa, tą kartą tyrimo atlikti nepavyko, nes skundą parašę žmonės ir kiti klaipėdiečiai šių konservų nebeturėjo, tad nebuvo ką tirti.

Panašu, kad tąkart išsipūtusių skardinių su surūgusiomis pupelėmis gavo ne tik klaipėdiečiai. Šie konservai buvo pakeisti gerais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atkatas

atkatas portretas
Liberalūs miestelenai patys kalti, kad tiek metu nesipriešino vagim ir aferistam Liberalam

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Prie ko čia Grūstė, ji negamina skumbrių skardinėse, ji tik tiekėja, tai gamintojus reikėtų imti už pakarpos. Čia tas pats, kai tau įduotų kokį siuntinį perduoti, o tu nepatikrinęs, nieko blogo neįtari, tave sulaiko policija, o ten kas nors neleagalaus, ir ką tada?

Jo

Jo portretas
Bent Klaipėdoje, ši tarnyba tiesiog nereaguoja. Gal į juos reikia kreiptis ypatingu būdu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių