Quantcast

Skelbs naują konkursą

Vis dar sprendžiamas elektroninio mokinio pažymėjimo rebusas. Kitais mokslo metais nesėkmę Klaipėdos mokyklose patyrusią sistemą mėgins sutvarkyti ir iki galo įgyvendinti naujas tokių paslaugų teikėjas.

Problema – sena

Nacionalinio švietimo centro įsteigta įmonė "Mano dienynas" turėjo įdiegti bendrą elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą Klaipėdos mokyklose iki šių mokslo metų pradžios (2017-ųjų rugsėjo), tačiau iki galo to nepadarė.

Sistema tinkamai neveikia net besibaigiant mokslo metams.

Pasak Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininko Arvydo Cesiulio, ši problema – sena ir ryški.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės žodžiais, ji bus sprendžiama paprastai – kadangi savivaldybės sutarties su Nacionaliniu švietimo centru terminas artėja į pabaigą, rugsėjį savivaldybė skelbs dar vieną viešąjį konkursą mokinio pažymėjimų personalizavimui.

Nepagamino laiku

"Projektas labai didelis, tokių analogų Lietuvoje nėra, todėl konkurso laimėtojai galbūt nepaskaičiavo kliūčių, kurios susidaro norint apimti tiek daug įstaigų ir mokinių. Jei nėra mokinio pažymėjimų, mokyklos negali visavertiškai naudotis kitomis sistemomis – biblioteka ar maitinimo kontrole. Problemą spręsime truputėlį kitaip. Rugsėjį atliksime naują mokinio pažymėjimo personalizavimo pirkimą su daug griežtesnėmis sąlygomis dėl pagaminimo terminų, sankcijų ir panašiai. Reikės daugiau kaip 7,5 tūkst. naujų pažymėjimų", – teigė L.Prižgintienė.

Belieka apgailestauti, kad sutarties sąlygose nebuvo numatyti griežti terminai mokinio pažymėjimams pagaminti.

"Visi kiekiai, kurie buvo numatyti sutartyje, jau yra išnaudoti, todėl turime teisę skelbti naują konkursą. Jei išsispręs ši problema, ko gero, sumažės ir visos kitos", – teigė vedėja.

"Trukdžių dar yra, tačiau į daugumą jų sureaguota. Galioja garantinis laikotarpis – treji metai, per kuriuos bus taisomos klaidos. Už tai pinigų savivaldybei mokėti nereikės. Visur to broko pasitaiko", – pridūrė L.Prižgintienė.

Net ir po griežtų raginimų pažymėjimai nebuvo pagaminti laiku, įėjimo-išėjimo kontrolės sistema genda, lankomumo kontrolė taip pat stringa, pažymėjimai išsimagnetina. Taip pat yra kitų trūkumų, kuriuos dar teks pašalinti.

Itin prasta situacija "Žemynos" gimnazijoje, "Verdenės", "Vyturio" progimnazijose.

Neidentifikuoja vaikų

Pasak komiteto narės Tatjanos Fedotovos, M.Gorkio mokykloje sistema neatpažindavo mokinių – nuotraukose vaikų veidai nepanašūs į žmonių.

"Neįmanoma suprasti, vaikas ten ar daiktas", – tarstelėjo T.Fedotova.

Anot L.Prižgintienės, sutartis pasirašyta 2015 m. su likusiu vieninteliu konkurso dalyviu. Nors iš pradžių jų buvo du, prasidėjo teisminis procesas ir vienas pretendentų buvo pašalintas iš konkurso. Jis nepateikė visų reikiamų dokumentų.

Visi darbai su licencijų atidavimu ir sistemos užtikrintu bei geru funkcionavimu turi būti baigti 2018 m. liepos 19 d.

Sutarties vertė yra beveik 245 tūkst. eurų. Iš viso sumokėta daugiau nei 197 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių