Quantcast

Šilutės savivaldybė neatsisako planų rekonstruoti Kultūros namus

  • Teksto dydis:

Šilutės rajono savivaldybės administracija neatsisako ketinimų rekonstruoti Kultūros namų pastatą.

Savivaldybė Centriniame viešųjų pirkimų portale dar kartą paskelbtas pastato rekonstrukcijos konkursas. Darbams numatoma skirti 3,99 mln. eurų (be PVM).

Planuojama rekonstruoti 3,2 tūkst. kv. m ploto kultūros namus Šilutės Lietuvininkų gatvėje: keisti pastato formas, atnaujinti vidaus ir išorės apdailą, apšiltinti atitvarus, keisti langus ir duris, atnaujinti inžinerinius tinklus, sutvarkyti sklypą ir atlikti kitus darbus.

Pasiūlymus konkursui galima teikti iki vasario 7 dienos.

Gruodį savivaldybės administracija po nepalankaus teismo sprendimo nutraukė 5,57 mln. eurų vertės kultūros namų rekonstrukcijos darbų konkursą, nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje.

Klaipėdos apygardos teismas, tenkinęs statybų bendrovės „Genra“ ieškinį, gruodžio pradžioje konstatavo, jog konkurso sąlygos yra neteisėtos. Anot teismo, konkurso kriterijų vertinimo tvarka suformuluota nekonkrečiai, abstrakčiai ir dviprasmiškai.

„Genros“ prašymu teismai nuo spalio konkursą buvo sustabdę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Juk Skvernelis Prezidentu pasiskelbė Šilutėje, čia bus nauji rūmai

kaip matom

kaip matom portretas
visai neblogą Kultūros namų pastatą sulipdė prakeikti sovietai Lietuvos gyventojų kultūriniams poreikiams. Tais laikais tai tikrai skaitėsi ir buvo modernus namelis ir išvaizda ir turiniu, be to kaip matom ir aplinka buvo deramai sutvarkyta, prūdelis, rekreacinė zona ir pan. Nesuprantama, kodėl gi nauji laisvi lietuviai nenori sugriauti šį pastatėlį kaip anų graudžių laikų prisiminimą , o jo vietoj pastatyti savo, naują ir šviesų, laisvą ir šiuolaikinį pastatą? Spėju, dėl to , kad rūpintis Lietuvos kultūra laisvoj Lietuvoj tapo antra/trečiarūšiais dalykais, nes tai neneša pelno, o ir laisvėms žmonėms dabar rūpi ne tiek kultūros klausimai, kiek pragyvenimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių